Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Сестрите Шехтови в Националната кампания срещу рака на маточната шийка

отпечатай новината

08.07.2008 14:14 | Видян 4115 пъти

Сестрите Шехтови  в Националната кампания срещу рака на маточната шийка

Сестрите Шехтови, топ модели на МА Ексграунд, и малката Виктория, дъщерята на Анна, станаха лица на Националната кампания срещу рака на маточната шийка „За теб и тези, които обичаш”, инициирана от ГлаксоСмитКлайн и подкрепена от над 10 други организации. Двете дами се включиха в най-голямата фотопетитеция, която в момента тече на интернет страницата на кампанията www.zateb.info в подкрепа на борбата с болестта, която отнема живота на една българка всеки ден. По този начин трите Шехтови се присъединиха към популярни дами като Белослава, Диляна Попова, Вера Тинкова, Жени Адърска, Александра Раева, Йоана и други, които подкрепиха със свои снимки социалната инициатива още при нейния старт.

На апела на българските звезди за профилактика на рака на маточната шийка чрез профилактични прегледи, навременна диагностика и ваксинация само за 3 месеца откликнаха и над 700 души, които качиха свои снимки в сайта на кампанията като личен пример за активно отношение към проблема.

„От позицията си на майка аз съм отговорна пред себе си и семейството си за моето здраве и бъдещето на дъщеря ми. Това е и една от основните причини да се включа в кампанията „За теб и тези, които обичаш” и да кача наша снимка на сайта. С това искам да дам пример на другите майки, които трябва да осъзнаят, че са отговорни пред децата си за своето здраве. Ракът на маточната шийка е предотвратим, ако сме активни и говорим със своя гинеколог за начините на предпазване, необходимите прегледи и ваксинацията, заяви Анна Шехтова, топ модел на МА Ексграунд.

„Вълнувам се от възможността да стана съпричастна като лице и посланик на кампанията „За теб и тези, които обичаш”, тъй като проблемът е типично женски, а избягването му е реално постижимо и зависи от всяка от нас. Виждайки черната статистика, посветена на заболяването рак на маточна шийка в България, аз си мисля, че незнанието за сериозността на проблема и липсата на достъпна информация са в основата на това, толкова много жени годишно да се разболяват. Всички ние сме длъжни да предаваме посланията на кампанията, така че повече жени да имат шанс да научат как да се предпазят от рак на маточната шийка.”, допълни Боряна Шехтова, топ модел на МА Ексграунд.

Всяка българка може да застане зад каузата за борба с рака на маточната шийка, като се включи във фотопетицията. За целта е нужно да изпрати своя снимка на интернет страницата на кампанията. На този сайт освен да изразят своята подкрепа към инициативата, всички жени могат да намерят обширна и задълбочена информация под редакцията на доц. Никола Василев, председател на БАОГ (Българска асоциация по онкогинекология).

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !