Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Картечница пази Плевнелиев и Попова на плажа

отпечатай новината

20.07.2012 18:00 | Видян 4604 пъти

Картечница пази Плевнелиев и Попова на плажа

Катер с картечница на Гранична полиция пази спокойствието на президентската двойка Росен Плевнелиев и Маргарита Попова в резиденция "Евксиноград".

Държавният глава и вицето му обикновено отсядат на плажа на челото на резиденцията. Там е и Слънчевото бунгало на Тодор Живков.

" По това време на годината риба няма. Мараджилък, както му казваме. С мрежи не излиза нищо. Има обаче един голям камък на 500-600 метра, точно срещу бунгалото на Тато. През юли само там дава хубава кая. Но сега не можем да припарим", казва бай Кръстьо.

"Нямаме право на миля, миля и половина да припарваме натам. Там си има червен фар още от едно време и е абсолютно забранено да хвърлиш котва. Постоянно дежури граничен катер. Имат и супербърз скутер, какво искате, да ни застрелят ли?", казва друг жител на рибарското селище Траката, което е точно до резиденцията.

"Ще отида сега там, като свърши лятото, ще ме подгонят, ще кажат - какво правиш там? Е, като дойде 10 ноември, пуснаха хората вътре в резиденцията и ние отидохме съвсем до буните й да ловим риба. Ама знаехме, че пак ще я затворят", обяснява Ангел Митков.

До бараките на селището трима полицаи пазят спокойствието на властта отсреща и не пускат па паради.

Плевнелиев обаче рядко влиза в морето. Както обясни самият той в Добрич, пребиваването му в "Евксиноград" не е полагащата му се семейна почивка, а част от програмата му за обиколка на регионите.

Попова е във Варна като патрон на Международния балетен конкурс.

 

източник: 24 часа

снимка: 24 часа

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !