Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's...

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell’s Kitchen....

Къща за продан в Шумен: Фото на деня

Къща за продан в Шумен: Фото на деня

Звезда от „Източни пиеси“ стана муза на италиански режисьор

отпечатай новината

27.07.2012 18:00 | Видян 2623 пъти | Гласували 1

Звезда от „Източни пиеси“ стана муза на италиански режисьор

На 1 август във Варна в рамките на фестивала за съвременно независимо изкуство VIDEOHOLICA е премиерата на документалния филм „Лека нощ, София” на младия италиански публицист Леонардо Моро. След като вижда Николина Янчева в ролята на Ники от „Източни Пиеси” на Камен Калев, Леонардо Моро решава да дойде в София, за да се срещне с нея.

Първоначалната идея е за интервю, но след първите няколко часа той заснема кадри и ги включва в проекта „Лека нощ, София”, където те са едни от най-вълнуващите. Също както във филма на Камен Калев в „Лека нощ, София” Николина Янчева отново играе себе си. В главната роля на самотно момиче, случайно попаднало под светлините на нощна София, е Лучия Телори, за която това е първо появяване пред камера като актриса.

„Лека нощ, София” е личен филм – посвещение. Една импресия за любовта, внезапната загуба и детските спомени. Заснет изцяло в София, той е колкото тъжен и мрачен, толкова светъл и вдъхновяващ, пресъздавайки неща, от които всеки от нас се страхува и същевременно обича. След премиерата си у нас филмът ще бъде представен в Германия, Италия, и Колумбия, пише "Всеки ден".

Леонардо Моро е публицист, пише статии за филми и книги. Преди година създава свое собствено списание за култура и кино.

 

снимка: фейсбук

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !