Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Борисов: Не съм против сексуалната ориентация на хората

отпечатай новината

08.08.2012 16:13 | Видян 1865 пъти

Борисов: Не съм против сексуалната ориентация на хората

“Ние не сме против сексуалната ориентация на хората”, коментира в Лондон премиерът Борисов на въпрос, свързан с разрастващия се скандал покрай отказването на агреман за посланик във Ватикана заради разказ, може би от първо лице, в негова книга. Там се говори за гейафера на млад български емигрант в Италия, какъвто е бил синът на щуреца Кирил Маричков – сега кандидат за поста в Рим.

Описана е дори порносцена между мъже, което подразнило Светия престол и довело до отказ за приемането на подобен български посланик. В същото време външният министър Николай Младенов, който не крие огромните си симпатии към хубавеца Кирил Маричков – син, не допуска оттегляне на своя кандидат. Влиятелните вестници в Италия коментираха положението като “лед в отношенията”. Това е втори скандал, забъркан от неумелия външен министър, след като пак той извади досието на служител на Ватикана от български произход, което беше прието на нож от Светия престол. Младенов набра черни точки и заради небалансираната си политика в Близкия Изток.

Премиерът Бойко Борисов нарече “деликатен” въпроса с Кирил Маричков, който бе гласен за посланик на страната ни във Ватикана. В Лондон, където е на официално посещение, Борисов коментира тиражираната както в британската, така и италианската преса информация за "ледени отношения между България и Ватикана" заради посланическата кандидатура на Кирил Маричков.
Премиерът поясни, че отношенията с Ватикана са прекрасни, но за ситуацията, създадена около името на Кирил Маричков ще говори с външния министър Младенов.

Борисов каза обаче, че не е готов да води дебат по темата нито с Ватикана, нито на световно ниво, нито даже на българско и отново каза, че не знае детайлите, но обеща въпросът да бъде напълно изяснен.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !