Топ 10 на най-известните филмови секс...

Филмите за Нимфоманката (2014) Нимфоманката,...

Ето коя микродържава, скрита в...

Коя е най-старата държава в света? В зависимост от това...

Детска градина "Кокаин Боевски"

отпечатай новината

10.08.2012 11:00 | Видян 2748 пъти

Детска градина

Жителите на Кнежа се вдигат на тих бунт срещу кмета на града Симеон Шарабански и местните общинари, които вече трети месец упорито отказват да сменят името на детската градина „Гълъбин Боевски".

За скрития конфликт, който е разделил на две жителите на малкото плевенско градче, "Всеки ден" се информира от млада майка от Кнежа, която изрично помоли да не бъде цитирана, тъй като се опасява от вендета.

„Не желая детето ми да бъде възпитавано в държавно учреждение, което носи името на осъден на ефективен затвор наркотрафикант! Местните общинари цинично отказват да прекръстят детската градина въпреки че Боевски вече е осъден на 9 години затвор в Бразилия за трафик на кокаин", потресено разясни читателка на "Всеки ден" от Кнежа.

Местната детска градина носи името Гълъбин Боевски от 2000 г. насам, след като роденият в Кнежа щангист завоюва златен медал на олимпиадата в Сидни. Спортистът бе обявен и за почетен гражданин на малкото плевенско градче, където все още живеят родителите му. Допреди да бъде арестуван на летището в Сао Паулу с няколко килограма дрога, натъпкана в куфарите му, Боевски въртеше бизнес в родния си град - той е съдържател на най-оборотното кафене в Кнежа, стопанисва и няколко сгради, които отдава под наем.

Още през декември 2011-а, дни след като Гълъбин Боевски е арестуван с огромно количество дрога,
родители предлагат на директорката Валентина Лалова детската градина да бъде прекръстена.

Възпитателката обаче отказва да постави въпроса пред кмета на Кнежа Симеон Шарабански и общинарите, тъй като е наясно, че кметът е близък на Гълъбин и семейството му. Директорката на детската градина моли родителите да изчакат да мине съдебният процес в Бразилия срещу Гълъбин Боевски и едва тогава да поставят искането си.

В началото на май олимпийският шампион бе осъден на 9 години и 4 месеца пандиз, но дори осъдителната присъда за наркотрафик не е в състояние да накара общинарите в Кнежа да спрат да се гордеят със златния олимпийски медал на Боевски.

Само преди месец кметът Симеон Шарабански и общинари от коалицията "Земеделци и демократи за Община Кнежа" грубо нахокали свои колеги от местната власт, които поставят въпроса за смяна на името на детската градина.

"Вие сте предатели, бе! Няма по-завистливо племе от нашето, мамка му стара! Какво ви пречи детската градина, да убиете родителите на Гълъбин ли искате, бе!?", крещял като подивял кметът. Градоначалникът Шарабански не желаел да възприеме довода на опонентите си, че
Боевски вече не е гордост, а срам за родния си град. "Навремето детски градини се кръщаваха на Сталин и Ленин, а сега както е тръгнало, детските домове с гордост могат да носят имената на Таки, Маджо, Маргина или пък Косьо Самоковеца", коментират жителите на Кнежа.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !