Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

3 тона кокаин открит на български кораб

отпечатай новината

16.08.2012 13:00 | Видян 2278 пъти

3 тона кокаин открит на български кораб

Българският кораб “Свети Николай” е задържан с близо 3 тона кокаин край Испания. Дрогата е транспортирана към автономната област Галисия в Северозападна Испания и от там е трябвало да бъде разпределена за пласиране в цялата страна и в други европейски държави, съобщават испанските медии.

Операцията под кодово название „Еспартана“ е била осъществена от Отдела за борба с организираната престъпност на испанската полиция и в сътрудничество с чуждестранни полицейски структури. Испански спецполицаи са щурмували кораба в открито море, на около 80 км от брега на южния град Кадис. Арестувани са 31 души, в това число 22 български граждани без криминално минало, които охранявали наркотика по пътя му от Южна Америка към Галисия.

Генералният директор на полицията Игнасио Косидо лично посети южното пристанище Кадис, където заловеният в открито море кораб е бил изтеглен на буксир от плавателен съд на испанските ВМС. Кокаинът бил с висока чистота.

Косидо подчерта, че с операцията е бил нанесен много тежък удар срещу наркомафията. Той уточни, че „Еспартана“ е протекла „чисто“, тъй като екипажът не е имал оръжие и те не е оказал съпротива.

„Св. Николай“ натоварил дрогата в неназован пункт в Карибския басейн и трябвало да я достави в Галисия, където са арестувани четирима „известни“ в областта наркотрафиканти. Те трябвало да поемат кокаина и да го превозят до Мадрид, където колумбийски наркотрафиканти щели да се заемат с пласмента в Европа.

Акцията е подготвяна 8 месеца, през които са разследвани наркомрежи в Колумбия, България и Испания. След задържането на кораба в Испания, у нас са задържани двама, които са съорганизатори в схемата по пренасянето на дрогата.

По повод акцията на испанската полиция премиерът Бойко Борисов обяви, че корабът отдавна е следен и са предупреждавани моряците да не се качват на борда, защото е опасно. „До седмица вътрешният министър Цветан Цветанов ще отиде в Испания, но се очаква делото да е много тежко и много дълго“, каза още премиерът Борисов. Той допълни, че повечето моряци са от Варна и Добрич.

В телефонен разговор за БТА управителят на корабната компания „Сийборн Трейд“ Дойчин Дойчев, която е собственик на задържания кораб каза, че екипажът е съставен основно от моряци от Бургас и Варна. „Доколкото си спомням по памет, капитанът е от Варна“, посочи Дойчев.

Той обясни, че ден преди задържането от фирмата му загубили връзка с плавателния съд. След информацията за акцията изпратили официално запитване до испанските власти. „По телефона капитанът на пристанището в Кадис ми каза само, че се води разследване“, заяви още Дойчев.

Дойчин Дойчев притежаваше и потъналия в Азерско море кораб „Ванеса“.

През май в България се проведе операция „Кокаинови крале“, при която беше разбита мащабна мрежа за трафик на наркотици. Тогава беше задържан Евелин Банев – Брендо. По-късно той бе екстрадиран в Италия, по обвинение, че е организатор на международна организирана престъпна група за трафик на кокаин.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !