Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

"Всяка неделя" възкръсва с Даниела Тренчева и Драго Симеонов

отпечатай новината

09.09.2012 08:23 | Видян 7066 пъти

Навръх 68-годишнината от социалистическата революция на 9 септември 1944 г. и в чест на рождения ден на вечния си водещ Кеворк Кеворкян, поредното прераждане на “Всяка неделя” стартира с “Избрано”.

Зрителите на Нова, където се премести легендарната програма след четвърт век в БНТ, ще гледат най-добрите удари на Кеворкян през годините от 1979 г. насам, през които се е излъчвала с прекъсвания неделната рубрика. Следващата седмица – на 16 - ти ще е истинското начало на обновеното предаване.

От Нова тв твърдят, че Даниела Тренчева е сигурен партньор на Кеворк Кеворкян, но все още не се знае в каква роля. Говори се, че тя щe бъде дамският вариант на Мартин Карбовски. В коридорите на телевизията за партньор на Кеворк пък се спряга и името на Драго Симеонов, писа Блиц.

Последен Мартин Карбовски беше ко-водещ на Кеворк Кеворкян, който качи “в телевизора” писача и го направи тв звезда. А после го изгони, но това е тема на друг разговор.

Големият въпрос, който върви в телевизията, е кой от избраниците му – Даниела или Драго, ще успее да оцелее при трудния характер и прекалената взискателност на Кеворкян. Особено след като стана ясно, че

Кеворк е освободил няколко редактори, предложени му от продуцентите Иван и Андрей. Въпреки дрязгите засега Кеворкян показвал приятелството си към тях, наричал ги „симпатични досадници“. И признавал, че без тях предаването му едва ли е щяло отново да възкръсне.

“ШОУ” разкрива, че Кеворк Кеворкян вече е ангажирал за една специална рубрика старите си приятели Димитри Иванов и Тома Томов. Щял да я нарече „Сърдити старчета“.

Другата сигурна рубрика е „Събеседник по желание“ – което означава, че поне две други неделни предавания ще трябва набързо да сменят заглавията на водещите си рубрики.

Сигурни били и рубриките „Полемика”, „Всяка неделя“, „Двойките“, „Гореща линия“, за която се чу, че бил ангажиран проф. Ноам Чомски,известен като съвестта на съвременната интелигенция, с когото Кеворкян взриви публиката през 2004 година - на живо от Бостън, Масачузетс.

Според близки до журналиста Кеворкян не е искал премиерата на предаването му да е точно на 9 септември, за да се избегнат възможните спекулации. Тъй като обаче става ясно, че не може да избяга от датата, първото предаване ще е разказ за историята на „Всяка неделя“

Кеворк Кеворкян е решил да запази до последно в тайна какво от безкрайните си архиви ще покаже в първото предаване . Колебанията са между интервютата му с цар Симеон, със страшилището на Балканите Ванче Михайлов и с Тодор Живков. Възможно е да излъчи отново и най-скандалното интервю в историята на българските медии – с украинския сърдечен хирург акад. Николай Амосов. В него академикът заяви, че най-фалшивият лозунг е „Пролетарии от всички страни, съединявайте се!“, след което отново отстраниха от екран водещия.

ремиерата преди десет години – през април 2002 година също започна така, тогава предаването дори беше озаглавено „Фалстарт“. По онова време медиите писаха, че се е стигнало до напрежение между Кеворкян и режисьорите му Петър Данданов и Станислав Терзиев, защото и те не знаели, че няма да има излъчване на живо. Целият екип чакал в БНТ, студио 4 било в пълна готовност, когато

Кеворкян решил да се излъчи един 45 минутен варианткойто да разпали интереса на публиката.

Сега се очаква отново нещо подобно, но все пак вече се знае, че предаването на 9 септември ще бъде 120 минути – от 17 до 19 часа. А Кеворкян сигурно ще бъде доста по-деликатен с новите си партньори от Нова телевизия, отколкото преди 10 години с шефа на БНТ Кирил Гоцев, който се смяташе за негово протеже.

Студиото на предаването ще е елегантно и изчистено, но и много удобно. Кеворк винаги е държал да работи в луксозни условия, като много често сам ги е създавал. Заради това той е напуснал студиото на „Междинна станция” до стадион „Славия”, а „Всяка неделя” ще се излъчва от парк-хотел „Москва”.

Преди години този хотел беше любимото място на водещия. 10 години там се помещаваше офисът му, за който Кеворк често споменава в една от книгите си – „Тайните дневници“.

Оттам той издаваше списание „Всяка неделя“, там беше и издателството му „Зодиак-Всяка неделя“. Пак оттам Кеворкян ръководеше дистанционно, по телефона, втората „Всяка неделя“ между 1993 – 1999 година. Тогава водещите, които ангажираше, неизменно работеха със слушалки в ушите и следваха стриктно въпросите на Кеворкян.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !