Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Милион прибра Данчев от сделката с Фулам

отпечатай новината

09.09.2012 11:26 | Видян 2377 пъти | Гласували 1

Милион прибра Данчев от сделката с Фулам

Десетина дни преди затварянето на трансферния прозорец и Бербатов и Данчев били на ръба на нервна криза, разкрива ШОУ. Оферти нямало. Сър Алекс Фъргюсън отдавна е обявил цена от 5 милиона паунда. Който извапи парите, прибира Бербо. Ама никой не звъни...

На 22 август вечерта мълчанието най-после е било нарушено. Треньорът на "Фулъм" Мартин Йол позвънил на благоевградчанина, уведомявайки го, че го иска на всяка цена на стадион "Крейвън Котидж". Лондонският клуб изявил готовност да плати на секундата петте милиона паунда, срещу които "Юнайтед" ще пусне Бербатов. Йол обаче разочаровал Митко, както и личния му агент Емил Данчев -Фулъм предложил "само" 60 000 паунда седмична заплата на нападателя. Бербатов бил готов да приеме веднага, но Данчев хитро го накарал да си затрае и да отложи отговора си за другия ден.

И екшънът започнал. Последвало съобщение на Митко до треньора на Фулъм, в което той го уведомява, че би подписал с лондончани само ако получи чиста седмична заплата в размер на 75 000 паунда. Парите са по-малко от тези в Манчестър Юнайтед(87 500), но това не било проблем за Бербатов. След кратка пауза Мартин Иол отговорил, че това е абсурд. Холандският  специалист се аргументирал с факта, че таванът на заплатите във Фулъм е 501 хиляди паунда и с тези 60 бона, които предлага, прави изключение. Но в никакъв случай не можел да вдига повече сумата по заповед на самия бос на клуба -Мохамед ал Файед, /бащата на Доди ал Файед, който заедно с принцеса Даяна загина при автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г./

След отговора на Йол последвал и такъв на Бербатов. Пак под натиска на Данчев: "Съжалявам, но няма как да заиграем отново заедно". Съобщението на Митко тотално разочаровало Мартин Йол, тъй като именно той бе човекът, привлякъл Бербатов в "Тотнъм" през 2006-а от германския Байер (Леверкузен). В този момент Данчев  побързал да успокои топката, уверявайки Митко с думите: "Сега ще се появят още оферти. Във Фулъм няма да спят, а ще следят под лупа ситуацията. Ще видиш, че ще вдигнат мизата. Просто бъди търпелив тези дни


Ангажиран в преговорите с Юнайтед е бил...друг български мениджър - Лъчезар Танев. Дали появата на Лъчо, който никак не може да мели брашно с Данчев, не е накарал впоследствие Бербо и агентът му да откажат на Фиорентина, можем само да гадаем... В този ден обаче клубът от Флоренция е бил най-близо до подписа на Митко. Останало само да бъде уточнена заплатата на благоевградчанина. Като научил, че работата става дебела и че Фиорентина са готови да го купят, Димитър в първия момент се стреснал. Италия си е Италия. Кой не е мечтал да играе в едно от най-силните първенства в света. АмаФиорентина... Миналата година тимът едва не изпаднал завършвайки на фаталното 13-то място.

Все пак Флоренция е прекрасен град, в който историята, настоящето и бъдещето се преплитат. Бербатов обаче се притеснявал от една статистика, която прочел наскоро. 90% от чужденците, които са над 30 години, се провалят тотално в италианското първенство. А той вече е на 31. Къде тепърва ще се адаптира в новата обстановка. А нали чака и второ дете...

"Елена в никакъв случай не се е намесвала. Тя не искаше единствено да ходят в страна извън Западна Европа. Да, предпочиташе най-много Лондон, но остави Митко да избере", кълнат се близки до двамата.

От Фиорентина позвънили на Митко, че му дават 120 000 евро месечна заплата. Бербатов побързал да ги отреже, ала човекът с мустаците до него го скастрил да си трае. След което самият Данчев обявил на италианците, че тези работи не се уреждат по телефона и трябва да се видят на живо. От Флоренция веднага обявили, че още утре чакат двамата българи. Резервирали билети от Лондон до Ботуша. И най-важното - добавили, че ще вдигнат заплатата на Бербатов на 150 000 евро месечно. 

"Емиле, има ли смисъл да бием път до Италия, дай направо да под писваме с Фулъм и това е. Парите са си пари, ама нервите са ми по-важни", възпротивил се Бербатов на личния си мениджър. Старият играч обаче контрирал: "Седи  мирен и ми има доверие. Ще бъдеш още по-задоволен, само стискай зъби. Като сме тръгнали да го играем този екшън, да го изиграем докрай!".

На другата сутрин Данчев и Бербатов тръгнали за летище "Хийтроу" в Лондон, за да хванат самолет за Мюнхен, откъдето с прекачване трябвало да долетят до Флоренция. Предната вечер мениджърът пусна хитро мухата из медиите: "Митко избра Фиорентина". Утре отива
и подписва!". Замисълът му е повече от ясен: да стресира тима, в който Митко всъщност иска да играе -
Фулъм.

В същото време във Фиорентина се приготвили така, все едно ще посрещат не футболист, а принц. Изпратили спортния директор на аерогарата, придружаван от красива представителка на местната пресслужба. Данчев обаче извадил от ръкава си второ асо. Малко преди да отлетят за Мюнхен, той позвънил на друг агент от Италия, който работел предимно с Ювентус. И му пуснал и на него мухата, знаейки че Юве търси нападател: "Тръгваме за Флоренция, но имаме готовност да чуем и босовете на "Ювентус". После Данчев обещал на колегата си солидна комисиона, ако той уреди трансфер на Бербатов в един от най-популярните клубове не само в Италия, но и в света. В Торино също налапали въдицата, научавайки, че Митко има желание да дойде при тях. След като Бербо и Данчев пристигнали в Мюнхен, Данчев получил обаждане от Торино.

Звъннал му неговият човек, който наредил на Митко да не бърза да пътува за Флоренция, а да изчака в германския град И шоуто станало пълно! За да засили напрежението във Фулъм, Данчев финтирал медиите - както българските, така и английските и италианските. Той им пуснал поредната "муха* - че двамата с Бербатов вече са пристигнали във Флоренция и се отправят към стадиона на Фиорентина за финални преговори.

Новината за частица от секундата се появи във всички световни сайтове и агенции. А през същото време Данчев и Бербатов останали в Мюнхен, Фулам обявил, че вдига парите на цели 80 000 паунда седмично. Бербо си въздъхнал и бил готов веднага да тръгва обратно за Лондон. Ала Данчев нямал никакво намерение да спира. Като ще изстискват, да изстискват максимално и докрай! Йол бил уведомен, че Митко е поел ангажимент къмФиорентина и почти сигурно ще подпише с италианците. Вестта тотално разочаровала холандския наставник на английския тим.

Мнозина си задават въпроса - ами ако Мартин Йол се бе отказал и отрязал при това развитие на нещата, какво щеше да се случи с Бербатов? Как какво -нали на хоризонта вече се е появила и "старата госпожа", както наричат Ювентус. Данчев решил да рискува. Да пофлиртува и с нея, очаквайки нова реакция от Фулъм. И ако Фулъм каже "Не!", той и Митко да сключат брак с най-старата, но и най-обичана футболна дама е Италия. С "Юве"! В същото време във Фиорентина нададоха писък до небесата. Местната преса излезе с гръмки заглавия: "Бврбатов финтира Фиорентина.

"Ние пратихме цяла делегация да го чакаме, а той така и не пристигна. Платихме им билетите, а те се изгавриха с нас", възмутиха се от италианския клуб.

Но Бербо и Данчев хитро обявили в телефонен разговор с шефовете на Фиорентина, че заради "личен проблем" се наложило да поостанат едно денонощие е Мюнхен. И че на другия ден вероятно ще тръгнат за Флоренция. Ще тръгнат, ама на куко-во лято! По същото време от "Ювентус" вече дали старт на официалните преговори по привличането на Бербатов. Лично босът на клуба Андреа Аниели, който е един от синовете на собственика Джовани Аниели, се свързал с Данчев и Бербатов. Италианският шеф се намирал съвсем близо до Мюнхен - в австрийските Алпи, където отмарял приятели.

Той заявил, че няма смисъл българите да тръгват за Торино. Накарал ги да чакат в баварската столица и само след 3-4 часа пратил при тях един от заместниците си в "Юве", който се занимавал с трансферите. Представителят на "Старата госпожа" извадил изключителна оферта за Бербатов - 400 000 евро месечна заплата. Или преобърнато в английския вариант - 100 000 евро седмично, което лък прави малко над 80 000 паунда.

Пратеникът на Аниели носел със себе си договор, който Митко и Данчев трябвало внимателно да прочетат. След което веднага да отлетят за Торино, където Бербо да премине задължителните медицински прегледи и да подпише с "Ювентус".

Съвсем отчаяните шефове на Фиорентина научили за контраофертата на "Юве", също реагирали, давайки малко по-малко от парите на "Старата госпожа", но доста повече от първите си предложения -350 000 евро месечна заплата!

Мениджърът доволно потривал ръце. Час по-късно и английската риба се появила на хоризонта. Телефонът на Бербатов звъннал, а на дисплея се появил непознат номер. Непознат, но английски. Митко се поколебал дали да вдигне, но в крайна сметка приел повикването. На телефона бил самият Мохамед ал Файед - собственикът на Фулъм. Бербо си глътнал граматиката, защото не всеки ден му се налагало да говори с такава видна особа.

Прочутият бизнесмен вече бил подробно информиран за сериозните оферти на Фиорентина и Ювентус, но нямал представа за конкретните предложения. Ал Файед обаче отлично знаел, че трябва да цака силно, ако иска да изпълни голямото желание на треньора.

 В типичния стил на бизнесмен Мохамед ал Файед стрелял право в десетката, питайки Бербатов: "Колко ти дават Фиорегтина и Ювентус? След като получил отговора, арабинът отсякъл с леден тон: "От мен имаш 100 000 паунда седмична заплата. Давам ти точно два часа за размисъл и нито секунда повече!".

Бербо ахнал, а Данчев изпуснал поредния фас, стърчащ от устата му.

Митко не мислел много. Предимствата на Фулъм били по-големи. От една страна, треньор ще му бъде Мартин Йол. С холандеца са като баща и син. Нали той го докара в Тотнъм преди години. Другото предимство е Лондон - любимият град на неговата Елена. Митко познава отлично английското първенство, където гони топката и бележи голове от есента на 2006 г. Вече е на възраст, а Фулъм е най-идеалният вариант за него. За капак и предложените пари вече не са 60 хиляди, а цели 100 000 паунда седмично. И Бербатов избрал Фулъм.

Малко по-късно Митко уведомил Ювентус и Фиорентина, че им отказва окончателно. Италианците едва не се пръснали от яд и почнали да сипят ругатни след ругатни. А на другия ден Бербатов и Данчев поели от Мюнхен към Лондон, където ги очаквали Мартин Йол и още един представител на Фулъм. Но сагата не била свършила. Час след това Емил Данчев бил потърсен от боса на Тотнъм Даниел Леви.

Евреинът искал да измъкне на секундата Бербо от Фулъм, вадейки още ло-силна оферта - 110 000 паунда. Ами сега?! Но на Митко му дошло до гуша от игри. фиитове и надцаквания. И обявил директно, че ще отиде във Фулъм.


Когато тръгнали да подписват договора и да уточняват последните детайли по клаузите двамата българи получили невероятен сюрприз от Мохамед ал Файед. Собственикът на Фулъм обявил, че Митко ще получи веднага 2 милиона паунда на ръка за двегодишния си договор, който подписва. Разделени на 24 месеца, тези 2 милиона паунда правят малко над 80 000 паунда на месец. Или казано по английския стандарт на заплащане - това прави 20 000 паунда седмично.

А отделно официалната седмична залпата на Бербатов, която той ще получава във Фулъм, е в размер 80 000 паунда. Или общо, като добавим и тези 2 милиона паунда на ръка за две години, които са 20 000 на седмица, ето ти ги обеща ните 100 хиляди паунда седмично!

"ШОУ" уточнява, че парите са чисти и в тях не влизат данъците. Отделно в договора на Бербатов има клауза, гласяща, че нападателят ще вземе допълнителни бонуси при брой отбелязани голове вофициалните мачове на отбора - както за първенство. така и за купите.

На 31 август вечерта Бербатов бе представен като футболист на Фулъм, позирайки пред медиите с фланелката с №9. Митко бе уморен, но и същевременно щастлив. Най-силно обаче грееше усмивката на Емил Данчев, който, след като достатъчно изви ръцете на италианците и ги докара до истерия, принуди Фулъм да извадят още и още пари.

Какво ще намаже Данчев от цялата тая работа ли?

Според слуховете той има споразумение от Бербатов да попучи 10 процента от тези 2 милиона паунда на ръка. Които Фулъм дава на нападателя - 200 000 паунда. Отделно в неговите ръце ще попадат и по 5% от седмичната заплата на Бербо. която е 80 000 паунда.

Тези 5% обаче Данчев щв прибира само една година Като така и така сме тръгнали да изчисляваме, нека видим какво прави това в пари. 5% означава 4000 паунда седмично, което прави 16 000 на месец или 192 000 паунда за тази една година. И като съберем 192 000 с 200 000, ето ти кроната печалба за Данчев - 382 000 паунда, почти 1 милион лева.

Честито!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !