Представиха скандален бански за дамите

Популярната марка Fashion Nova представи нов разголен...

Стандартите за ремонт на Спаси София:...

Стандартите за ремонт на Спаси София: Фотофакт

Истинска ММА битка в Универсида в събота

отпечатай новината

24.09.2012 09:30 | Видян 1926 пъти

Истинска ММА битка в Универсида в събота

В събота, на  29 септември, ще се проведе поредното издание на ТУРНИРА Риъл Пейн Чалъндж. Той се връща в зала Универсида, която още помни титаничния сблъсък на Любо Геджев с бразилеца Бруно Карвальо, когато нашето момче изоставаше от супер якия съперник, но успя да събере сетни сили и да го изненада с тежки юмруци. Точно този дух ще гонят младите участници в новото издание на Риъл Пейн Чалъндж. Няма да има циркови постановки, каквито наблюдавахме на спектакъла на Макс Файт в Арена Армеец през пролетта.

Завръщането на Николай Добруджански – един от ветераните на ММА у нас е едно от събитията на галата в Универсиада в събота вечер. Той ще срещне друг изявен техник в битката на земя – гърка Димитриос Тситос. Гостът с черен колан по бразилско джиу-джицу е голямо предизвикателство за устатия, но и доста умел в хватките брокер от Варна.

Големият залог е дали планината от мускули Емо Захариев ще успее да срази пореден съперник. Дунавският терминатор ще се изправи срещу амбициозния Борис Иглев. Сблъсъкът е класика – борец срещу боксьор.

Русенецът е една от големите звезди на смесените бойни изкуства у нас, има и знаменити победи в чужбина, ала неговият противник се прави, че хич не му пука с кого си има работа. Гладен е да се докаже. Някои наблюдатели се шегуват, че ще има двубой между химията и физиката.

Истината обаче е, че и двамата състезатели са истински бойци и съвсем професионално се отнасят към спорта, който изповядват като верую. А не разчитат на специални ефекти.

Отново на ринга ще се появи Александър Георгиев, който е доста атрактивен състезател, но понякога просто няма късмет. Йон Паску - един от най-обещаващите ММА бойци на Румъния, потвърди участието си в състезанието RPC: Презареждане, което ще се проведе на 29-и септември в зала Универсиада. Йон Паску идва като заместник на Йордан Кирчев, който се контузи по време на участието си на галата в Сливен миналия уикенд и няма да може да излезе срещу столичния боец Александър Георгиев.

Опасният Паску, чиито прякор е Бомбардировача, ще излезе срещу атрактивния Георгиев в категория до 84 кг. При последния си двубой Паску записа победа със съдийско решение над поляка Macin Gulas. Румънецът е във върхова форма и обеща да направи запомнящ се двубой в София. Той се готвеше за състезание в САЩ, но опонента му се контузи и това отвори възможност на организаторите от клуб Real Pain, с президент Христо Христов, да поканят румънската машина.

Организаторите пускат и няколко свои млади надежди, възпитани в техния клуб Риъл Пейн – Велко Гюров, Йонко Камбуров и Тодор Желязков. Те се занимават в най-добрата зала в България , специално пригодена за смесени бойни изкуства, която се намира в сградата на Саут Мол, недалеч от Зимния дворец на спорта в София.

Трениращият в клетката в Студентския град, където се подготвят и момчетата, Станислав Недков – Стъки също ще се появи на галата. Той обаче няма да се бори, тъй като му предстои много тежък мач в Макао, както Супер 19’ ви информира в предишния си брой. Единственият българин, достигнал най-високото ниво в смесените бойни изкуства – веригата UFC, в която се срещат само най-добрите в тази дисциплина от целия свят, ще наблюдава бъдещата конкуренция в своя бранш.

Светльо Хиподилски, който вече тренира ММА в клуба, където се подготвя и Стъки, е една от знаменитостите, които също ще се появят в зала Универсиада да гледат якото зрелище. Носителят на черен колан по карате засега не смята да се включва в борбите, но е запален фен на набиращия популярност кървав спорт.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !