Кураж не е да имаш сили да продължиш,...

Кураж не е да имаш сили да продължиш, а да продължиш,...

Руши купи опиканата "Чайка" на баба Цола

отпечатай новината

24.09.2012 17:00 | Видян 4438 пъти

Руши купи опиканата

Поп певецът Руши Виденлиев най-сетне изпълни една от детските си мечти - да притежава "Чайка", емблематичната руска машина на бившите управляващи от ЦК на БКП и КПСС, пиша италианската преса
Поп изпълнителят от години е голям мераклия за точно тази марка соцвозило с претенция за лимузина и се бе заканил, че няма да жали средства, за да се сдобие с колата.

И ето, късметът му проработил! Точно преди месец българин от Добрич, който от години живее и се занимава с колекционерство в Италия, предложил на певеца за сумата от 70 000 лв. "Чайка", и то не коя да е, а на соцвеличието Цола Драгойчева. Преди 20 години бизнесменът, който тогава живеел в страната ни, се явил на търг за автомобилите на ЦК на БКП и получил чайката за 20 000 лв. По-късно той сключил брак с италианка от Милано и пренесъл хобито си в страната на Ботуша. От началото на годината обаче хотелиерският бизнес, с който се занимавал въпросният човек, не вървял и той решил да продаде всички ретро автомобили, които натрупал през годините. От цялата ситуация най-щастлив останал Руши Видинлиев , който се разделил със сумата от 70 000 лв., за да вземе черната машина на социалистката и да я използва в клиповете си.

В началото на демокрацията бившият шофьор на Цола Драгойчева разкри пред медните, че видната другарка от Политбюро неведнъж е опикавала задната седалка на "Чайка"-та. Заради напреднала си възраст, баба Цола не можела да се сдържа и редовно се изпускала. Това обаче не пречи на Видинлиев да се наслаждава на истинската стойност на автомобила, пишат италианските медии. Майката на поп изпълнителя - Лора Видинлиева, също нямала нищо против историческият автомобил да стане семейна собственост.

източник:България Днес

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !