Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Последният мъж на Парцелев

отпечатай новината

30.09.2012 10:03 | Видян 9687 пъти

Последният мъж на Парцелев

22 години слeд кончината на легендарния комик Георги Парцалев неговият колега Георги Калоянчев разрови костите му.Твърденията на Калата, че Парцалев е бил гей и не е обичал децата, разразиха истинска война в арт гилдията. „Не ща да кажа какво мисля, защото първо ще ме намразят много хора, понеже той не беше такъв, какъвто го описват много хора. Беше гей! Не обичаше децата, тупаше ги по главата и ги гонеше от себе си", изцели се по време на гостуването си в тв предаване Георги Калоянчeв и си навлече беса на цялото артистично съсловие.

Дори най-близката приятел ка на Калата - Стоянка Мутафова, защити покойния си колега. Мадам Стихийно бедствие се обяви против изявлението на актьора, че Парцалев недолюбвал децата. Намеците на Калата за хомо наклонностите на комика, били непростими и не му правели чест, категорична бе Мутафова.

Актьорите от трупата на Сатирата, където дълги години се изявяваше легендарният Парцалев скочиха срещу колегата си Калоянчев, бранейки личното пространство на покойния комик. Въпреки че за никого в гилдията не бил тайна сексуалният живот, който Парцалев водел, според актьорите той бил велик човек, а какво е правил в личния си живот, било само негова работа. С различната му сексуална ориентация ореолът му не ставал по-малък.

Коя обаче е голямата любов на Георги Парцалев? За пръв път „Уикенд" извади на светло неговата най-истинска сърдечна тръпка.

Едва в последните години от живота си комикът открива сродната си душа. Парцалев заживява на cемейни начала с 37 години по-младо от него момче. Това е Петър, който изпълнява функцията на иконом за пред обществото.
„Него Господ ми го прати", обичал да казва сияещият от щастие талант.

Петър си останал един от най-близките му хора в последните 5 години от живота на актьора. Запознали се по време на едно от участията на Парцалев, на което Петър бил озвучител, но на Емил Димитров. Годината е 1984-та. Дни по-късно младежът се пренася с един сак в апартамента му. И остава там до последните му дни.

В продължение на пет години двамата стават неразделни. Заедно ходят по участия в страната, а Петър се грижи с вещина за домакинството му. След кончината на Парцалев икономът поема грижата за възрастната майка на комика. После уредил и погребението й.

„Работих за Пацо от 1984 до 1989 година, всъщност до края му. Преди това той имаше едно момченце, Васко се казваше. Беше му иконом, шофьор, всичко. Предложи ми аз да се занимавам с тези неща. Пътувахме заедно из цялата страна с всички народни групи, които съществуваха - „Козари", „Канари"... Пацо ми уреди и на мен актьорска категория. В началото, като ходехме по концерти, ме водеше като озвучител и получавах пари за тази работа.

После, като взех актьорската категория, се явявахме заедно по участия. Бях си хоноруван работник. Това е. Ние бяхме на един портфейл, между другото. Каквото вземахме аз и той, парите събирахме на едно място. Непрекъснато бяхме заедно. Постоянно бях у тях, пътувахме по участия, пазарувах му, возех го насам-натам", спомня си икономът му.

Днес той има семейство и деца. Притеснява се да разказва подробности за миналото си. Работи в държавната администрация. Пази Парцалев като скъп спомен в сърцето си. След като съдбата го разделя с актьора, се задомява. Съпругата му - доктор, е наясно с миналото му.

Преди десетина години обаче сестрата и зетят на покойния актьор завели дело срещу бившия иконом. Причината - скъпоценностите на Парцалев, които изчезнали мистериозно след смъртта му. Според близките на комика неговият най-близък човек Петър ги отмъкнал. Според него пък те потънали безследно в роднините на Парцалев. Делата помежду им се влачели с години, а съдебната одисея приключила преди 2 години с депиeнд за Петър, когото оправдали напълно.

Петър е категоричен, че с очите си е видял диагнозата на Парцалев в смъртния му акт. „В акта личеше, че е починал от скоротечна левкемия. Изписаха се какви ли не глупости, че са го пребили пред градинката на „Кристал" и това го уморило, после пък някой идиот каза, че угаснал от СПИН.

Глупости, няма такова нещо. Какъв СПИН? Това лесно може да се провери в Съдебна медицина. Всичко от аутопсията му е написано черно на бяло. Пацо почина от рак на кръвта. Това е, завършва икономът му.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !