Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Юлиян учил с Илия Павлов и Васил Илиев

отпечатай новината

30.09.2012 10:05 | Видян 4265 пъти

Юлиян учил с Илия Павлов и Васил Илиев

Агресивният и грубоват на моменти характер на оперния певец Юлиян Константинов си има своето логично обяснение. Новият неофициален лидер в Къщата на „ВИП Брадър" цял живот е бил обграден от мъжкари, които не познават компромиса. Самият той е възпитаник на митичното спортно школо „Олимпийски надежди", където учил в съседен клас с покойните вече босове на „Мултигруп" Илия Павлов и шефа на „ВИС" Васил Илиев. Там в компанията на бъдещите мутри водещият на „Аз обичам България" успял да се кали духом и да стане такъв, какъвто всички го познават днес.

Още от момче по-големият брат на волейболния ас Пламен Константинов никак не бил от кротките и често бил смъмрян от родителите си. До 18-годишна възраст бъдещият оперен певец редовно попадал в немилост пред възпитателите си и дори бил зачислен към Детска педагогическа стая заради безбройните си пакости. Редовното му общуване с училищния психолог обаче не давало никакъв резултат и напук на всичко Юлиян бил изхвърлен от няколко училища преди да успее да завърши средното си образование.

Неотдавна името му пък беше замесено в грандиозен скандал с побой над журналист. В разгар за спор за паркомясто, оперната звезда удари с юмрук в лицето водещия на „Ние и градът" по БНТ Кирил Христов.

„Винаги съм бил шумен, не съм от спокойните и уравновесени хора, не мога да стоя на едно място повече от десет минути. Едно време в дипломата ми за средно образование все имах незадоволително поведение, само накрая го вдигнаха на задоволително, за да изклася. На шефа на Детска педагогическа стая му беше омръзнало да се занимава с мен", припомня си през смях пакостливият брадър.

Именно при една от обиколките си от училище на училище попаднал и в компанията от „Олимпийски надежди". В тази напрегната мъжка атмосфера обаче от големи неприятности го спасил спортът. Малко известно е, че преди да започне да се занимава професионално с пеене, басът имал големи шансове да засенчи своя брат Пламен в спортната зала. Той тренирал с отбора на волейболния "Левски" и носел капитанската лента на тима с голяма гордост. Треньорите му предричали бляскаво бъдеще и медали, но преди да подпише професионален договор с клуба, Юлиян се разколебал. Талантът се отказал да се обрече на живот по лагери и в непрекъснат режим и
избрал да се посвети на другото си хоби - музиката.

Още докато бил в спортното училище, много се увличал по рок музиката и дори имал своя банда, която кръстил „Кокаин". С момчетата свирят по мазетата и пред малобройна публика от верни фенове. Прякорът на Юлиян по това време пък е Пърпъла. След казармата обаче свободолюбивият Юлиан направил рязък завой към класическата музика заради чичо си Борислав Бойчев, баритон в Старозагорската опера. Роднината му направо го заставил да зареже гаменския имидж на разхайтен рокаджия и почти на сила го накарал да се занимава със сериозната музика.

„Мислех, че ще мина метър. Ще взема два-три урока и ще ме оставят на мира, но се увлякох. От момента, в който ме удари бързият влак, наречен рок музика и удоволствието да имам група, съм искал това да правя. Затова не станах спортист. Всичко друго, което постигнах по-късно, е било все, за да докажа на някого, че мога и това.

В операта се втурнах със спортен хъс и се увлякох, но ако трябва да съм съвсем честен, голямата ми любов се нарича рок музика", признава днес Константинов.

Затова и навярно залага на това синовете му да не се отказват от мечтите си и ги подкрепя във всяка щуротия. Със съпругата му Юлия имат две момчета - 13-годишният Георги и Никола на пет и половина, които не проявяват интерес към оперната музика, а към спорта. Големият е тенисист, а за малкия още е рано да разкрие всичките си таланти.

източник:Уикенд

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !