Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Кой иска Белене?

отпечатай новината

01.10.2012 13:45 | Видян 3027 пъти | Гласували 1

Кой иска Белене?

Няма и 15 години, откакто американски инвестиционен фонд беше представен като купувач на първия, а по онова време и единствен, български GSM оператор Мобилтел. Тогава интернет беше достъпен за малцина, Гугъл, който тези дни стана на 14 го нямаше, медиите пишеха, каквото им кажат – Командира Костов ни беше биг бос.

Преди 11 години, в края на ерата Костов, трепетно дочакахме невероятен американски инвеститор, който се зае с един от ТЕЦ-овете ни в маришкия басейн. Договорчето му така беше написано, че дори да не е свършил работа и да не пуска ток в енергийната ни система, ние сме длъжни да му плащаме за произведен ток. Нещо като нищо на света ще кажете. Ами не е точно така, защото преди година и нещо, като му дойде времето,

ток не получавахме месеци наред, след като започнахме да си го плащаме, все едно съществува

И то на такава цена, че се отрази на цялостния енергиен микс и  вдигна цялостната цена на тока в България. Някой спечели бая милиони от тази работа. Милиони, взети буквално от джоба на българския пенсионер и от работещите бедни в нашата богата държава. Защото е известно – НЕК е длъжна да купува тока на всеки инвеститор, а ЕРП-тата режат тока, ако човек не си го плати до 15-о число.

Кой взема милионите?

Ето това е много интересен въпрос. Много пъти Румен Овчаров, който какъвто и да е, със сигурност разбира от икономика и енергетика, пита – чии са 12% от фирмата – инвеститор във въпросния маришки ТЕЦ. Понеже се водят на някаква фирма, дето никой нищо не знае нищо за нея – офшорка. Напомняме, че тя е съсобственик на същия ТЕЦ, който поради свръхскъпите доставки на нещо си от нашия олигарх Иво Прокопиев, по данни на премиера Борисов, вдига тока на всички ни.  Та по този повод нека да напомним, че неясната собственост е на американски консорциум.

Ха, нов американски консорциум дойде на мода тази седмица. Изненадващо, след като месеци наред се говореше, че щатска фирма имала интерес към АЕЦ Белене, той изневиделица взе, че се появи.

Пиарката на Костов, с която сме приятели във Фейсбук прати на мен и на другите си френдове следната показателна дописка от Дневник – сайт на споменатия вече и доста светнат по американските и енергийните теми Иво Прокопиев. Чете и цъкайте с език, защото ТЕЦ-а си е ТЕЦ, ама АЕЦ-а е много сериозна работа.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !