Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Силвия Лулчева: Хората свикват да бъдат аутсайдери

отпечатай новината

08.10.2012 13:00 | Видян 1952 пъти

Силвия Лулчева: Хората свикват да бъдат аутсайдери

Не всеки се решава да потърси подкрепа, когато е изпаднал “зад борда” – защото не вярва или защото не иска. Хората вероятно свикват да бъдат аутсайдери. Това каза в “Преди обед” по bTV актрисата Силвия Лулчева, която с брат си Теодор разказаха за проекта “Кофоед сколе”. В него се обединяват хора, останали без дом, без работа и средства.

“Точно преди година стартира центърът “Кофоед сколе”, заимстван от датски опит, където на тези хора се помага – да си намерят работа, да вярват в успеха си, да не се отчайват, ако нещата не потръгнат от първия път”, разказа Тео. “Когато дойде такъв човек в центъра, той обикновено е много притеснен и уплашен. Не знае как да продължи напред, не знае къде му е мястото в обществото”, допълни той.

“Те се обучават на професия, да отстояват правото да получат знания, умения и опитност. Един от първите, които си намери работа, след посещение на “Кофоед сколе”, беше много, много щастлив”, каза Силвия, а брат й добави: “Той имаше онова желание “Абе аз мога”. Той в момента работи в заведение и има желание да научи по-добре английски, за да си потърси работа в чужбина. Работата в група не само облекчава общуването, но и помага на хората да си повярват и да се случат нещата”.

“Аз съм добрата сестра, която казва – колкото е по-лудо, толкова е по-добре, колкото е по-дълбоко – скачай, ще изплуваме по-нависоко. Имам нечовешки оптимизъм, но не ме питайте как понякога се зареждам”, сподели Силвия.

“Понякога имаш нужда от много малко, понякога имаш нужда от повече. Аз съм до него и за малкото, и за многото. Съществуването на такава форма за помощ и самопомощ е знак за едно пораснало общество”, каза актрисата.

източник:Блиц

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !