Бригада Нов дом ремонтира дома на...

Майстор-алпинист, работил в изследователска база в...

Какво ще кажат хората се завръща в...

Един от най-обичаните британски комедийни сериали –...

Елизабет II страда от ишиас

отпечатай новината

12.10.2012 16:00 | Видян 1386 пъти

Елизабет II страда от ишиас

Самочувствието на британската кралица Елизабет II значително се влоши, след като тя бе поразена от пристъп на ишиас, пише The Daily Mail. Лекарите установили проблема след обстоен преглед на главата на Обединеното кралство.

Ишиасът, или както още е познат с наименованието радикулит, се характеризира с пронизващи болки при всеки опит да станете, седнете или вдигнете нещо по-тежко.

Болката се мести от гърба към хълбоците и краката и често е непоносимa. Болката в кръста се усилва при кихане, кашляне и рязко навеждане на главата към гърдите.

Същият ефект се получава при разтягане на седалищния нерв. Често болката е съпътствана и с изтръпване на краката.

Според вестника, кралицата прекарва много време на крака, редовно участва в тържествени мероприятия, пътува доста по страната и посещава церемонии в различни британски градове и това натоварва краката й.

Затова ишиасът и може да се счита за професионално заболяване, смятат лекари. Първите последствия от проявата на болестта вероятно ще се видят в следващите дни.

Предполага се, че Елизабет II няма да вземе участие в предстоящата церемония в Уиндзърския замък, където по традиция тя връчва около 90 медала и награди.

източник:Блиц

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !