12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Малък Тошко продаде марките на Батето

отпечатай новината

12.10.2012 16:15 | Видян 3653 пъти

Малък Тошко продаде марките на Батето

Уникалната колекция от пощенски марки, която притежаваше Иван Славков - Батето, е била продадена от сина му Тодор Славков , научи "Всеки ден". След смъртта на най-известния бохем у нас наследникът му побързал да се отърве от ценните находки, събирани от Батето в продължение на цели три десетилетия. Зетят на Тодор Живков успял да направи колекция от над 100 класьора. Синът му Малък Тошко, който в момента е главен герой на забавното риалити "X Милионер търси съпруга", не страдал от липса на финанси, но предпочел да се раздели с наследствената колекция и така тя да попадне в ръцете на някой друг колекционер, който да я съхранява подобаващо.

"Абе, за какво ми е бе?! Само да ми трупа прах", изцепил се Славков-младши и шитнал уникалната сбирка.

Според специалисти филателната колекция на Батето струвала няколко десетки хиляди лева. В чужбина би могла да се продаде и за около 150-170 000 евро. Макар приживе да твърдеше, че не е "малоумен филателист" и марките му "нямат финансова стойност, но са красиви", зетят на Тодор Живков притежаваше редки екземпляри, които беше събрал в своята колекция, наречена "България". Година преди смъртта си Батето дори участвал с нея в Международната филателна изложба "Балканфила 2010" и успял да засенчи останалите участници, показвайки изключително рядката марка "Обърнатата конница".

Не е ясно каква сума е взел за уникатите Малък Тошко. Според запознати, за да се отърве по-бързо от колекцията, я е изтъргувал под себестойността й за 50-60 хил. евро.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !