Сузанита обикаля Монако по сутиен

Скандалната певица Сузанита заложи на оскъдно облекло,...

Българското име на Тибър - реката,...

Дълго време търсех паралели между името на река Тибър -...

Терминатора в ските подкарва сезона в Банско

отпечатай новината

31.10.2012 18:00 | Видян 1404 пъти

Терминатора в ските подкарва сезона в Банско

Hай-големият скиор в съвременната история Херман Майер ще открие сезона в Банско. Феноменалният австриец, известен като Херминатора заради почти роботизирания си екшън стил ала своя велик сънародник от киното Арнолд Шварценегер (който аха да дойде под Тодорка за снимките на Непобедимите-2 миналата година) и неговия Терминатор, пристига специално за събитието на 15 декември. Той ще даде старт на сезона точно 8 дни след 40-ия си рожден ден.

По традиция на откриването ще бъде единственият 5-кратен носител на Големия кристален глобус Марк Жирардели и българският скиор №1 за всички времена Петър Попангелов-младши.
Херман Майер има две олимпийски титли от игрите в Нагано през 1998 г. и е трикратен световен шампион от Вейл’99 и Бормио’05.

Херминатора има 54 победи за Световната купа, като по този показател заема второ място в историята на алпийските ски след 86-те на шведската легенда Ингемар Стенмарк, който с емблематичната си бяла шапка с малка козирка и дълъг пискюл пишеше историята по пистите през 80-те.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !