Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Ванга: Социализмът ще се върне

отпечатай новината

05.11.2012 16:45 | Видян 5242 пъти | Гласували 1

Ванга: Социализмът ще се върне

"След фашизма, идва девети септември", пошегува се неотдавна Любен Дилов – син, който тези дни попадна поради загубен бас в къщата на ВИП Брадър. Оказва се, че той вероятно е знаел за едно от пророчествата от последните дни на Ванга, научи Супер 19'.

За да бъдете наясно какво още е предугадила петричката връчка за съдбата на нашата страна, на нейния народ и на цялото човечество, Супер 19' си направихме труда да прелистим различните писания по неин адрес.

Включително излязлата преди броени дни книга за Ванга. Ето какви актуални предсказания, правени през 1996 година до нейната смърт през месец август, открихме:

1997-а: Глад, мизерия, война без война

"Да знаете, че България без война война ще има! Парцали ще носим, боси ще ходим, гладни ще бъдем, баща и син ще се трепят... Ей такава война ще бъде. През 1996-а и 1997-а голям глад ще настане".

Коментар: Няма какво да се каже за тази прогноза – истината е, че веднага след смъртта на Ванга през август 1996 г. избухна хиперинфлация, през октомври 1996 г. беше убит Луканов, през януари 1997 г. тълпата разби парламента и всичко стана така, както тя го е предрекла.

Висок човек от чужбина ще оправи България

"Висок човек от чужбина ще се появи и той ще оправи България... Не е Симеон... [...] Ще мине доста време, ще се появи висок човек, пришълец, и той ще бъде добър крояч и добър шивач"!

Коментар: На пръв поглед този човек може да се окаже Барак Обама например, хем е висок, хем е от чужбина, но първо да спечели изборите в Щатите. Може да е и някое родно юпи, което се върне от Лондон или Ню Йорк и за което явно досега и не подозираме. Путин, Дянков, Плевнелиев със сигурност не са – те нямат ръст, а Бойко Борисов не идва от чужбина. Ако приемем, че става дума за Станишев, който идва в България след триумфа си като лидер на ПЕС в Брюксел, може Ванга да се окаже права.
 
 
Избягалите деца ще се върнат

"Защо позволявате на децата си да напущат България? Та тя им е майка, тя им е баща? Хубава, лоша всичко е тя. От Бога им е дадена. Какво си мислят, че ще направят навън. Ще ходят, ще ходят и пак тука ще се върнат. От това България само губи"

Коментар: Със световната криза някои от забегналите от България гастарбайтери се завърнаха, но далеч не всички. Възможно е, ако прогнозите за бликване на много нефт и газ от Черно море се окажат верни, да станем нещо като шейховете на Европа, а това със сигурност ще върне много българи от странство. Но до сбъдването на това предсказание ни остава доста време.
 
Балканите ще се обединят

"Сега на балканите е неспокойно, но ще дойде ден, когато всички балкански столици ще си подадат ръка за помощ и приятелство. Големи водачи от София, Букурещ, Белград, Атина и Анкара ще се съберат и ще разискват, водени от желание за мир и разбирателство".

Коментар: Възможностите прогнозата да се сбъдне са налице. ЕС и НАТО са в състояние да обединят всички важни балкански държави – може би неслучайно Македония не се споменава. Друга възможност е руският газов проект Южен поток или европейският му събрат Набуко. Така че и тази прогноза изглежда полу сбъдната.
 
Без Русия няма България

"Няма такава сила, която би могла да сломи Русия. Русия ще се развива, ще расте, ще крепне. [...] Никой не може вече да спре Русия. Всичко ще помете по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света. Без Русия за България няма бъдеще"

Коментар: Вдигането на цените на петрола с американските войни в Близкия Изток превърна Русия в истински икономически тигър през последните 10 години. Москва не просто се замогна, но си върна ролята на голям играч на световната арена чрез енергийната дипломация. Икономическата криза не й попречи да бележи ръст от 4-5% през последните години, с което съкращава разликата в развитието между себе си и западния свят. Прогнозата на Ванга изглежда съвсем реална за сбъдване.

Социализмът ще се върне

"Социализмът ще се върне в нова форма. Отново ще има Съветски съюз, но нов. Ще има кооперативни стопанства и България ще преодолее трудностите. България ще върви напред само с Русия - тя е наша майка. Русия е била и ще бъде велика сила. [...] Пишете за Маркс, за Ленин, младежите трябва да ги знаят. Защо се срамувате от тях?"

Коментар: Мнозина наричат Европейския съюз – нов Съветски съюз. С лявата вълна през последната година, социализмът наистина изглежда, че се завръща – не Сталински, разбира се, особено след мрачните години на кризата на капитализма. А нашата зависимост от Русия изглежда все по-голяма, независимо от политическите клетви. Това е и нормално: тя е най-близката велика сила до България. Сбъдваща се прогноза.

Болест, по-страшна от СПИН

"Лекарство против СПИН ще излезе и от желязо ще бъде. Защото този елемент намалява в човешкия организъм. Но ще дойде друга болест, по-страшна от рак и от СПИН".

Коментар: Повечето разумни хора смятат, че ако не беше интересът на фармацевтичните компании, неличимите болести отдавна щяха да са намерили лекове. Прогнозата за съжаление се сбъдва и в другата си част – все повече експерти предупреждават, че начинът ни на живот и лошата храна са снижили имунитета на хората и по тази причини ни предстои борба със страшни вируси. 

Последната религия

"Всички религии един ден ще изчезнат! Ще остане само учението на Бялото братство. Като бял цвят то ще покрие земята и благодарение на него хората ще се спасят. [...] Новото учение ще дойде от Русия. Тя ще се пречисти първа. Бялото братство ще се разпростре в Русия. Оттук Учението ще започне шествието си по света. Това ще стане след 20 години - по-рано няма да стане. Но след 20 години ще събирате първия голям урожай".

Коментар: При залитането на исляма към радикализъм тази прогноза изглежда малко вероятна да се сбъдне. Независимо, че патриотизмът за оцеляването на вярата на Дънов гали ухото.

автор: Супер 19'

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !