Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Гардиън: Бербатов изглеждаше примадона, а е готин пич

отпечатай новината

20.11.2012 13:30 | Видян 3956 пъти | Гласували 1

Гардиън: Бербатов изглеждаше примадона, а е готин пич

Левият британски вестник Гардиън от месеци се гаври с Димитър Бербатов, пише в новия си брой Супер 19'.

Представи го на колаж като голата бременна Деми Мур, наричаше го "примадона", "златна пейка" и как ли още не. Последните изяви на Митата във Фулъм обаче обърнаха критиците му на фенове. Убедете се сами.

„Димитър Бербатов притежава талант и го знае, но въпреки това лекотата на играта му го възнесе до нови нива на хладнокръвие. Не че не полага усилия, както се опитват да втълпят недоброжелателите, а по-скоро не изглежда така, когато го прави.

Нападателят на Фулъм със сигурност не е героят конформист, той е играчът, който се рее със собствен стил сред гръмотевиците на Премиършип. За него онези, които се бъхтят и постоянно "дават 110 процента", са загубеняци. Той изцяло се отдава на качествата, присъщи за всеки майстор.

Част от всеки футболен фен харесва Бербатов, дори тези от Тотнъм, които се почувстваха предадени от него през 2008-ма година, когато стана рекордната покупка на Манчестър Юнайтед.

Въпреки че беше продаден за значително по-ниска сума през трансферния прозорец, то реалността в момента е по-добра за него.

Фулъм са непобедени в шест мача, в които Бербатов започва като титуляр и с негова помощ се утвърдиха като отбора в елита с втора по сила ефективност на атаката. Единствено Юнайтед има повече попадения на сметката си. Той допринесе за това с 5 гола, но още по-важното е, че внесе чувство за стил на "Крейвън Котидж".

Това си пролича по време на дербито с Арсенал, завършило 3:3, когато Фулъм обърна от 0:2 до 3:2, преди да бъдат притиснати в собствената половина, пише Супер 19'.

Бербатов, клиничен и убийствено ефективен, предложи такива отигравания, които влизат в обзорите на най-важните събития. Както винаги се случва, когато нещата му се получават, опонентите трепереха от него.

Играчите на Арсенал се страхуваха да влязат в единоборство с него, защото можеха да бъдат направени на глупаци.

Вратарят на "артилеристите" Вито Маноне пък не посмя да се хвърли настрани при изпълнението му на дузпата.

Още преди нанасянето на удара се усещаше, че ще има гол, а самото изпълнение беше направено напълно неглижирано.

Това беше вторият му гол за следобеда. Самоувереността на Бербатов има дълъг път до границата на арогантността, а във Фулъм всички се чувстват добре с него.

Нападателят Младен Петрич му е приятел, а в тренировките Берба направи нужното, за да се интегрира.

От една страна Бербатов е лесна мишена. Извън терена ликът му е остър, а стилът му на държане наподобява Сен Тропе.

От друга страна обаче, изглежда по-добре да не приемаме за чиста монета това, което виждаме. Често казваме, че в съблекалнята на Фулъм няма звезди, но всичко се промени, откакто дойде Бербатов.

31-годишният нападател може да се определи като най-знаменитата покупка в историята на клуба. Той се възползва от това с лек сарказъм и хитроумие - сложете го на пиедестал и той ще се възползва от тази си роля.

Бербатов често създава впечатление, че е прекалено готин, за да говори с всекиго. Той не дава често интервюта - нашата (на Guardian) молба за интервю събира прах още от времето му в Тотнъм, но не губим надежда, докато в Тwitter пише от дъжд на вятър.

Вратарят на Фулъм Дейвид Стокдейл разясни ситуацията около социалната мрежа и сподели, че акаунтът на Берба е фалшив, научи Супер 19'.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !