Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Майката на Деси Слава – измамница

отпечатай новината

21.11.2012 09:15 | Видян 4630 пъти

Майката на Деси Слава – измамница

Майката на фолк певицата Деси Слава - Женя Гайдарова, е измамила десетки българи с оферта за работа в Чехия. 52-годишната дама хващала безработните наивници чрез обяви в интернет, пише Всеки ден.

Женя Гайдарова пускала оферти от името на пловдивска и пазарджишка фирма. Проверка в търговския регистър установила, че на свое име майката на Деси Слава нямала своя фирма. В обявите за работа тя обещавала прекрасни условия, а после взимала комисиона за посредничеството си. Макар че на българите било обещавано, че ще са с редовни документи, те били третирани като нелегални черноработници.

"Работа в хранителни и козметични складове в Чехия, подходяща за мъже, жени и семейства. Не се изисква предварителен опит. Заплащането е 70 крони на час, подписва се трудов договор. Чиста месечна заплата след удръжки - 1400 лв.", гласи една от обявите. Самата Женя отказвала всякакъв контакт с измамените, които настоявали да им върне обратно парите. Според нея виновен бил посредникът Иван Иванов - 30-годишен тарикат, подвизаващ се в област Бърно.

"Женя се крие - просто изчезна, след като измами хората", жалва се майката на младеж, излъган с работа в Чехия. Той бил настанен в стая с още 5-има души, работил в строителството, а накрая не му платили, пише още Всеки ден.

Още по-потресаваща обаче е историята на друга жертва. "Не бяхме предупредени, че ще работим по 12 часа прави, с общо час почивка. Работата беше нонстоп 7 дни първа смяна, 7 дни втора или нощна смяна. Първия месец хората поголовно припадаха, имаше заболявания като внезапно инфектирани зъби, уши... Даже имаше хора, които получаваха инсулти. След откарването в болница пострадалите сънародници плащаха като неосигурени лица, при положение че бяхме лъгани, че здравни осигуровки се поемат", жалват се пострадалите.

Майката на Деси Слава обаче отбивала всички атаки срещу себе си с обяснението, че самата тя била подведена от чешките си партньори.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !