Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Стефка Костадинова: Радвам се на успелите хора

отпечатай новината

28.11.2007 16:09 | Видян 9256 пъти | Гласували 8

Стефка Костадинова: Радвам се на успелите хора

Помните ли първото скъпо модно изкушение, което си купихте?
Първото любимо нещо беше комплект бижута – обеци, гривна и пръстен. Точно бях поставила световния рекорд в Рим, чиято 20-годишнина официално отбелязвам тези дни с благотворителни събития под егидата на Глобул. Реших, че имам право да си подаря това от бутика в хотела. При моята “светска премиера” в Монте Карло си взех първата дизайнерска рокля, защото трябваше да присъствам на много специално събитие. Няма да забравя и първия си тоалет от Милано, който пък взех заради церемонията Златен Оскар за спорт. Десет души от цял свят получихме приза през 1988 г. – Марадона, Сена, Тайсън, Пеле, аз и други.

Планиран или стихиен шопинг?
Планиран, но когато съм под стрес, не ми е ден или имам друг проблем – обичам да пазарувам или си сменям цвета на косата. Истинска шопинг терапия!
Някакви шопинг мании?
Много се интересувам от часовници. В момента нося Де Гризогоно, но имам двадесетина ценни от различни марки.
Какви дрехи предпочитате?
Не избирам по конкретни марки или цени. И неща от 20 долара ми стоят скъпо. А има хора, на които доста скъпи дрехи просто не им стоят. Час преди събитие отварям гардероба си, спирам се на нещо, слагам го и се чувствам много добре. Веднъж  обаче имаше изненада! Отварям гардероба, а вътре нито един панталон. Питах мъжа ми дали знае нещо по въпроса, а той каза, че ги бил скрил, понеже искал да нося поли.
Има ли подходящи и неподходящи тоалети?
Една жена трябва да бъде добре със себе си, когато облече нещо. Да не я интересуват хорските коментари, ако се харесва.
Кои са Вашите модни икони?
В България харесвам три жени със строго индивидуален стил, чувство за мярка и адекватност на всяка ситуация. Без да се срамувам, признавам, че се уча на стил от тях. Това са Маринела Арабаджиева, Петя Славова и Мая Илиева. От мъжете, които познавам бих отличила принц Албер от Монако. Има много стил и затова около него винаги е пълно с красиви жени. Покрай него съм наблюдавала отблизо стила и на други известни хора като Валерия Маца или Катрин Зита Джоунс. Харесвам и Хелена Кристенсен, нищо че на едно парти в Монте Карло дойде и направи комплимент на мъжа ми, който беше естествено и комплимент за мен. Щях да забравя и Дарина Павлова, която живее със стил, Ивана Тръмп, от спортистките Елена Исинбаева, Мерилин Оти. Много хора харесвам, защото съм позитивен човек и не завиждам.
Защо за повечето богати българи елегантността е табу?
Не ги упреквам, понеже в началото човек прави това, което е чул, че трябва, времето минава и той започва да разбира кое е добре и кое не за него. Няма рецепта или училище за личен стил. Все пак не е лошо някои хора да прочетат повече за етикета и протокола. Знаете мъдростта, че не стигат само пари, трябва и акъл.
Само позитивизъм не е достатъчен да запазите десетилетие след отказването от спорта тази фигура, нали?
Анета Сотирова ми каза, че ние с нея имаме позитивни бръчки, защото сме свежи хора, а лошите имат негативни бръчки. Това, разбира се е шега, но положителното отношение към живота наистина много помага. Ако сега трябва да направя признание, обикновено не се харесвам като имидж. Още се изчервявам. Което било добре, защото чувам, че това не било присъщо само на дебилите. Нося на майтап и обичам да се майтапя. Хубаво е, че живея в Панчарево близо до гребната база, на чист въздух. Два или три пъти в месеца тичам по 2-3 километра. Обичам сауна, масаж, но не и да ходя на фитнес. При това обичам да хапвам вкусни неща, даже и мазни. Имам дарбата бързо да изгарям калориите. Диети не правя. Обичам масата да бъде пълна, да си взема от всичко. Обичам също като седна да пийна чаша – две бяло вино.  Още една тайна за хубава форма – радвам се на успелите хора, особено на приятелите. На пострадалите искрено съчувствам.

автор: Сп. Easy

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !