Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Ваня Костова победи рака

отпечатай новината

06.12.2012 13:45 | Видян 6520 пъти

Ваня Костова победи рака

Ваня Костова ще изнесе концерт в зала България на 11 декември от 19:00 часа. Легендарната поп певица ще изпълни най-големите си хитове, а освен това ще представи за първи път пред публика новите си дуети с нейния син, както и дуетни аранжименти на нови песни и стари хитове, в компанията на Мими Иванова и Роси Кирилова, научи Супер 19'.

На златните гласове на България ще партнират прочути виртуози сред уникалната акустика в залата на Софийската филхармония.

Ваня Костова е била крехка женица, почти фиданка, и това не е ирония, а истина, но отпреди 1989 година. В годините, когато била солистка на Тоника СВ, бургазлийката тежала почти три пъти по-малко, отколкото сега – около 55 килограма. Не напълняла и след раждането на сина си Боби.

Пълни хора в рода й нямало, но така се случило, че Костова закръглила форми от любовна мъка, разказват познавачи от музинтските среди. Нещастна любов превърнала Ваня в зависима от сладкото. Тя се тъпчела с часове с шоколад, което правела не от глад, а почти в състояние на транс, спомнят си нейни колежки.  

Жената, чийто глас кънти като катедрална камбана била изключително крехка като чувственост. По това приличала на съгражданката си, поетесата Петя Дубарова, с която се познавали лично. Слава Богу, не стигнала до крайности като нея.

Според мълвата неверен мъж разбил като стъклена чаша сърцето й. Казвал се Яни, бил музикант. Връзката им датирала някъде в началото на 90-те години. Ваня се надявала най-после да свие нормално семейство, а и нейният син Боби да има истински попечител.

Ако се вярва на естрадните легенди, Ваня дори подписала и забременяла от мъжа, който й свалял звезди, преди да свали картите, че е Жан-Валжан. Певицата сияела от щастие – бебето растяло, чувствала се обичана. Изведнъж всичко се срутило като за миг.

Любовчията внезапно забегнал и след няколко обаждания, в които си личало, че вече е променен откъм чувства и намерения, съвсем зачезнал. Пред дилемата да гледа второ дете пак сама без мъж до себе си, Ваня се лишила от плода. Абортирала в началото на третия месец.

Страданията, които й причинили излъганите надежди, е трудно да се опишат с думи. Преяждането с шоколад е било последица от злоупотребата с личното й щастие, а не израз на самозабрава.

 „Не искам да се връщам назад в тази история“, лаконична е Ваня Костова. Близките й казват, че това е голямата й драма, която години наред я съсипва и тормози. Именно заради провалената си връзка певицата става предубедена към всички и започват раздорите с колегите й от Тоника. Ваня крила години наред от детето си, че баща му ги е изоставил, разкрива самата тя.

Звездата не смеела да каже истината, за да не расте синът й с усещането, че има само един родител. Самата певица е израснала без баща. Той ги напуснал, когато изпълнителката била едва на 10 години. След това не поддържала никакви отношения с него, както и майка й. Ваня изживяла огромен стрес от раздялата на родителите си и затова не искала синът й да повтаря нейната съдба.

На неговите въпроси тя отговаряла по един и същи начин – че баща му е много талантлив музикант и работи в чужбина. Боян разбрал истината едва когато станал ученик в седми клас и се срещнал с баща си за първи път в съзнателна възраст.

Двамата се срещат, още докато Ваня е ученичка в английската гимназия в Бургас и вечер пее по заведенията. Бащата на Боян се казва Любен и е диригент на оркестъра, с който певицата обикаля заведенията. Любовта между тях пламва, след като Ваня завършва училище. Женят се на следващата година. Малко след като Боян се появява на бял свят, баща му получава примамливо предложение за работа в Норвегия.

Ваня пък вече е вокалистка на Тоника СВ. Нито тя успява да напусне групата и да замине при него, нито пък той – да напусне работата си и да се прибере при семейството си. Така двамата се разделят и дълги години не поддържат почти никакви отношения.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !