Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Ирина Флорин: Обожавам текстила, който ме вдъхновява

отпечатай новината

10.12.2012 10:00 | Видян 4334 пъти | Гласували 1

Ирина Флорин: Обожавам текстила, който ме вдъхновява

Тази вечер в Галерия УниКредит Студио се открива изложбата Кадифена коледна магия. Нейният автор е поп певицата Ирина Флорин, която за първи път се представя в сферата на приложните изкуства. Изложбата без съмнение е ново и много любопитно артистично амплоа на Ирина,  която демонстрира иновативен подход към класическата живопис, пише в новия си брой Супер 19'.

Представените произведения имат за основа творби на световни майстори на четката. За тяхната реализация в композициите са използвани най-съвременните дигитални технологии за полагане на цветен печат с мултимилионни цветове върху класическите естествени материи коприна и кадифе.

Композициите на  Флорин са вдъхновени от едни от най-чувствените картини на известни художници като Климт, Реноар, Ван Гог. Техните емоционални платна естествено си кореспондират с добре подбрани творби в стил арт-нуво.

Без да пренебрегва музиката, която е нейната основна страст, в последните години Ирина Флорин навлезе в сферата на дизайна с поредица от свои артистични колекции, посветени на дамската красота, в които категорично доминира нейният усет към изящното.

Едва ли има по-подходящо време за представянето на най-новите творби на Ирина Флорин от навечерието на светлите празници в края на годината. Нейните композиции по естествен начин напомнят за уюта и топлината на дома, допълни Супер 19'.

Как дойде идеята да творите в областта на приложните изкуства?

Това е едно  ювелирно изкуство, малко е встрани от приложното. Трябваше ми много време, докато се намери най-добрият начин, за да могат нещата да изглеждат така въздействащи и съвършенни. Правим изложбата малко преди Коледа, защото това са творби много подходящи за красиви коледни подаръци и за специални домове. Много приятели ще дойдат на откриването и се надявам и вашите читатели да посетят изложбата. Тя ще бъде отворена за широката публика от 11 декември до 15 януари, а входът е свободен. Галерията се намира в София на  ул. Княз Александър № 12.

Колко творби ще включва изложбата?

Това са общо 21 композиции, но най-вероятно ще са изложени около 17, тъй като галерията не е толкова голяма. Но ще има каталог на всички творби, който ще бъде подарен на гостите на откриването. Разбира се,  всеки би могъл да си закупи нещо, което му допадне.

Коя е най-интересната творба?

Малко ми е трудно да направя избор, тъй като има няколко, които са доста внушителни. Едната от тях е един страхотен паун, който е изключително красив. Това може би е най-голямата картина,  тъй като е висока 1,70. Има няколко картини на Моне, Климт и Реноар, които също са с доста по-обемни рамки. Те са въздействащи, създават много уют и топлина и предизвикват една различна емоция.

продължи >>

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !