Фолкзвездата Емануела смъкна тежкия грим и надяна кухненска престилка тези дни. Метаморфозата е само за празниците – след като посрещне Нова година изпълнителката на „Големите рога” и „Стой далече”, пак зарязва печката и подхваща палавите ритми, научи Блиц.
„Много съм прецизна в нещата, които приготвям, и винаги експериментирам. Не готвя по книги и пак ми се получава. В последните години обаче рядко ми се случва, тъй като съм постоянно по участия”, разказа пред "Монитор" Емануела. Завърти ли се в кухнята, певицата тутакси получава и помощник-готвач в лицето на сина си Христо, който също се оказва добър кулинар. „Той ме изненадва, защото може да готви. Когато двамата сме в кухнята, измисляме какви ли не рецепти. Просто решаваме, че ще комбинираме нещо – правим го и накрая се получава много вкусно”, радва се майката.
Емилия Иванова Цветкова, както е рожденото име на Емануела, се пали по готварството от майка си. „Въртях се около нея и научих най-различни рецепти. Цар съм на сладкишите.”, хвали се певицата.
Освен по десертите брюнетката е спец и по мусаката. Приготвя обаче и други манджи, които кръщава „ала Емануела”. А после с удоволствие консумира. „Не съм придирчива и ям всичко, което ми е вкусно. Мога да си взема хляб, сирене и домати и да си хапна – важното е да ми е вкусно. Единствено не обичам гъби. За мен гурмето е да седнеш с приятели и да си хапнеш домашно приготвена храна,” разяснява певицата. С най-голямо удоволствие Емануела забърква гювеч, пише Всеки ден.
Имала е и фалове в кухнята. „Когато бях ученичка, реших да изненадам майка си, като й направя торта. Накрая обаче се получи нещо средно между кекс и сладкиш, който трябваше да прикрепям, за да не се разпадне. Беше много комична ситуация. Но не си спомням дали ставаше за ядене,” връща лентата назад изпълнителката.