Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Крика взе златото на “Крале на силата”

отпечатай новината

29.07.2008 18:52 | Видян 8686 пъти | Гласували 2

Крика взе златото на “Крале на силата”

За седма година мускулното чудо Митьо Крика отново смаза конкуренцията и взе купата и златния медал на турнира за сила, мощ и издръжливост “Крале на силата”, който се проведе във Варна.
“И съдиите, и организаторите бяха против мен, толерираха варненските състезатели. Гледаха да ме цакат с точките и се отнасяха с пренебрежение. Дори жребия го теглиха, без да присъствам, което е недопустимо - в тази игра има правила” – каза най-силният мъж, минути след като взе златото.
Първата дисциплина бе по вдигане от лег със 150 кг за брой пъти. Крика стана абсолютен победител в това движение, като вдигна 15 пъти. Самият той сподели, че без усилия е можел да вдигне още пет пъти, но не е искал да си дава зор, тъй като е бил разочарован, че съдиите не му зачетоха 3 вдигания. И при второто движение – държане на брадви с разтворени ръце, също го ощетиха с 5-6 секунди, но това още повече го амбицира за победа.
При третото упражнение по вдигане на 180 кг. таран над глава, Крика е с 13 зачетени повторения и 2 незачетени. Освен Митьо само Пламен Рачев вдигна тарана два пъти, а останалите силоваци дори не го помръднаха. При четвъртото упражнение - клякане с тежест и вериги, пък бе ощетен с 5 бройки, като му зачетоха само 17 пъти. При петата дисциплина - тяга с тежест, Крика отново е  първи в класирането, въпреки че отново го ощетиха с много бройки.
“Забравям нещата, които се случиха в организационен план, посвещавам победата на покойния си баща, който в деня на състезанието трябваше да навърши 68 години” – каза Крика, който преди месеци стана и световен шампион по културизъм.
“За пореден път показах, че без анаболи, а само с хранителни добавки можеш да станеш шампион” – завърши силовакът, който отскоро пусна на пазара и собствена линия субстанции.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !