Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Квартет „ХИПНОТИК“ с ново парче и впечатляваща визия

отпечатай новината

08.03.2013 14:15 | Видян 1872 пъти

Квартет „ХИПНОТИК“ с ново парче и впечатляваща визия

Уверени сме, че вече ги познавате добре – квартет „ХИПНОТИК“, формацията, която преобърна представите ни за класическото звучене в съвременен контекст. Атрактивните музикантки са едни от най-прогресивните изпълнители на българската сцена, а успехите им през последните години са ясно изражение на безспорния им талант. Гергана Алексиева (цигулка), Марина Хинова (виолончело), Мария Новева (цигулка) и Бистра Копринкова (виола) са подготвили редица изненади за своите почитатели и през 2013 година. Верни на своя неподражаем стил, „ХИПНОТИК“ отново са готови да покорят публиката с фантастично съчетание от  модерна класика, балкански фолклор, страстни испански ритми и нежни любовни мелодии.

Съвсем наскоро квартетът гостува в Цюрих по специална покана за тайнствено аристократично събитие в балната залата на световно известния музей на порцелана.
През последните месеци, присъщо на всеки артист, момичетата решават да се отдадат на така необходимото творческо търсене и експериментиране. Резултатът е новата визия на квартета – хипнотизираща, стъписващо предизвикателна и стилна, дело на известния коафьор Любен Николов, реализирал ревю-спектакъл за висша мода за във фризьорството.

По-прозорливите вероятно вече се досещат, че визията е само част от нещо далеч по-впечатляващо. Новият имидж предшества излизането на последното парче на квартета – изключително любопитна съвременна версия по известната „Тема на съдбата“ на Бетовен. Музиката е създадена от италианския композитор Маурицио Абени, който стои зад някои от най-популярните изпълнения на Андреа Бочели. За записа е използван голям симфоничен оркестър, а парчето е смесено и мастерирано от Марко Страчиони – един от най-добрите тонрежисьори в Европа, работил с Енио Мориконе, носител на „Оскар” от авторския филм на Кевин Костнър - „Пощальонът”, по музика на Луис Бакалов, както и „Златен глобус”, за филма „Номад” с композитор Карло Силиото.

И тъй като няма как да скрием мащабите на подобно начинание, е време да повдигнем съвсем леко завесата за голямата новина – излизането на видео клип към новото парче. Снимките на видеото вече са в напреднала фаза, а момичетата ревностно пазят детайлите около обвития в мистерия проект. Към този момент, е ясно само, че сценарият представя „ХИПНОТИК“ на сцената и зад кулисите, разкривайки неподправената същност на изпълнителките, често оставаща извън светлините на прожекторите. Съвсем скоро ще имаме удоволствието да ви разкажем цялата история!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !