Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Елен Колева: В България надежда за бъдеще няма

отпечатай новината

15.03.2013 17:01 | Видян 5010 пъти | Гласували 2

Елен Колева: В България надежда за бъдеще няма

Елен Колева откри  новия сезон на танцувалното риалити шоу "Денсинг Старс". Тя репетира усърдно по няколко часа на ден.  Споделя, че се чувства като дете, което иска да се учи и да се развива. Освен в предаването, актрисата усилено репетира и в нова театрална пиеса, чиято премиера ще е през април.

Постановката се казва "Престъпления" на сърцето от Бет Ханли, а пиесата е удостоена с Пулицър през 1981 г. Режисьор на спектакъла е Богдан Петканин. На Елен ще партнират Яна Маринова, Деси Бакърджиева, Тони Минасян.  Колева ще играе жена, простреляла мъжа си. Определя ролята като предизвикателство, защото трябва да пресъздаде вътрешните борби на героинята си.

Как попаднахте в Дансинг Старс?
В детските ми години съм се занимавала с танци и това ми остана като страст. Освен това ми беше мечта да се науча латиноамериканските и спортните видове. Когато ми предложиха от предаването не съм се поколебах нито за миг, а прегърнах идеята. Така ще науча страшно много неща. Танците развиват много качества.  

Вярно ли е, че преди време сте се занимавали с балет, ще ви помогне ли това?
Оказва се, че ми пречи – походката, стойката на обратно на това, което се иска в танците.  Но пък имам физическа подготовка, уча бързо – това е хубавото. Този вид танци искат определена позиция на краката, ръцете. Но пък в това предаване се чувствам като ученичка, а не като Елен Колева-актрисата, която иска да се докаже. Искам да се развия, да стана по-добра.

Кое ще ви е най-трудно в  танците?
Въртенията са ми трудни, правя ги по-един начин, по навик от балета явно. Затова хора, които никога не са се занивали, се справят по-лесно и учат на чисто. Но в танците най-хубавото е изживяването, музиката. Когато стъпките станат естествени и не мислиш за тях, когато почнеш да имаш контакт с партньора, хубавите рокли – тогава вече изпитваш удоволствие. Това е вид сцена за мен, изява. И то много красива.  

Майка ви е хореограф, ще ви помага ли в Дансинг Старс?
Като цяло да, макар да не живее в София. Винаги е била най-критичната с мен що се отнася до танците.

Кое е по-трудно, танцуването или актьорството?
Различни са, няма защо да ги сравняваме, и двете си имат спецификата, трудностите и положителни страни. Но мисля, че като цяло един актьор трябва да бъде комплексен – да танцува, да е пластичен, да пее.

Бихте ли участвали след време в мюзикъл, този жанр започна да става популярен и в България?
Бих участвала, но нямам самочувствието, че мога да пея. Не искам да се надценявам.  Но ако имам достатъчно време за подготовка, треньор, бих се хвърлила.

Този сезон стартираха много риалити проекти, предлагаха ли ви участие в друго предаване?
Никога не съм имала преговори с други риалити проекти.  

Кои са най-вълнуващите ви превъплъщения на сцената?
Тези, които ми предстоят, защото съм сравнително млада. Казвала съм го повод това, че предпочитам да ме помнят с работата, а не с личния живот.

Какво не бихте пожертвали в името на победата в шоуто?
Според мен в такъв тип формати не се изискват други жертви, освен време и усилие. Приемам всичко като забавление, ще се опитам да се абстрахирам от прекалени емоции, доколкото е възможно, макар че всичко се случва. Засега не съм пренавита, не съм болно амбицирана. Решила съм да покажа най-доброто от себе си, пък журито и публиката ще прецени.

Помага ли ви партньорът ви в танците?
Калоян ми се кара, изисква, но за добро. Той е много добър психолог, работил е с деца и е наясно. Когато нещо не ми се получава се ядосвам, дори някога се отчайвам, предавам се. Казвам си, че това никога няма да го направя, край. Точно тогава ми трябва някой, който да ми помогне, да ме успокои. Не съм толкова силна, че да успявам винаги да се контролирам и балансирам.

Физически сигурно е доста изморително?
Супер е, защото ще отслабна, ще се стегна.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !