Сузанита обикаля Монако по сутиен

Скандалната певица Сузанита заложи на оскъдно облекло,...

Българското име на Тибър - реката,...

Дълго време търсех паралели между името на река Тибър -...

Анджелина Джоли с важна мисия

отпечатай новината

30.03.2013 09:00 | Видян 1674 пъти

Анджелина Джоли с важна мисия

Британският външен министър Уилям Хейг ще обедини усилията си с американската актриса Анджелина Джоли в борбата им с изнасилванията във военните зони в Африка, научи edna.bg.

Хейг и Джоли, която е специален пратеник на ООН за бежанците от 2012 г. насам, вече се срещнаха с оцелели от сексуално насилие по време на тяхната обща визита в Демократична република Конго и Руанда, съобщи британското външно министерство.

Според доклад на ООН на всеки четири минути бива изнасилена по една жена на територията на Конго, а от ООН обявиха, че това е най-опасното място за живеене, особено за представителките на нежния пол.
През 2001 г. Анджелина Джоли става посланик на добра воля към ООН, а през април 2012 г. тя е избрана за специален пратеник на ООН по бежанските въпроси През 2001 г. Анджелина Джоли става посланик на добра воля към ООН, а през април 2012 г. тя е избрана за специален пратеник на ООН по бежанските въпроси

По време на срещите си с местните политически лидери, адвокати и лекари двамата призоваха правителствата по цял свят да се борят със сексуалното насилие в зоните на конфликти.

Джоли продължава съвместната си работа с Хейг, започнала в Лондон миналата година, когато двамата дадоха началото на британската инициатива за предотвратяване на сексуалното насилие.

Да припомним, че филмът от 2011 г. "В земя на кръв и мед", който е режисьорски дебют за Анджелина, разказваше историята именно на изнасилена жена в бежански лагер по време на етническото прочистване в Босна и Херцеговина, когато между 1992 и 1995 г. са били изнасилени над 50 хиляди жени. Британското външно министерство съобщи, че лентата е дала силно начало на инициативата, подкрепена от Хейг и Джоли.
Вече повече от 10 години актрисата постоянно пътува на мисии до различни конфликтни точки по света Вече повече от 10 години актрисата постоянно пътува на мисии до различни конфликтни точки по света

"Вече разговаряхме с хора, преживели сексуално насилие в Демократична република Конго, където размириците са всекидневие. Искаме да открием как международната общност може да им помогне да възстановят живота си. Ако светът не предприеме действия, ние винаги ще реагираме на жестокостите, ще лекуваме оцелелите вместо първо да предотвратим самите актове на изнасилвания. Приветствам усилията на Великобритания в тази насока, които са толкова необходими", заяви Джоли.

На този етап британското правителство е отпуснало 1 милион паунда и е изпратило над 70 обучени полицаи, лекари, адвокати и психолози, за да помагат на бедстващото население в Конго.

Актрисата разкри, че по време на пътуванията й в Африка по никакъв начин няма да се ползва със специални привилегии, а ще живее в еднакви условия наравно с останалите участници в мисията.

Снимка: facebook

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !