Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Мъртви мутри – шефове на фирми

отпечатай новината

01.04.2013 14:30 | Видян 6813 пъти

Мъртви мутри – шефове на фирми

Мъртви мутри от най-смутните времена на българския преход продължават да въртят фирми от оня свят. Това става ясно от справка в Търговския регистър, където имената им още фигурират в различни дружества въпреки извършената задължителна пререгистрация. Пререгистрацията приключи в началото на миналата година, а в същото време имената на вече покойни престъпни босове продължават да излизат като съдружници или управители, съобщава Телеграф.

Макар да е мъртъв вече 18 години Васил, който бе убит на 25 април 1995 г. на път за ресторант "Мираж", все още излиза като съдружник на легендарната бургаска дискотека "Ла Страда". Освен това още се води съдружник на бизнесмена Йонко Петров в "Шанс 93", която се занимава с транспортна дейност. Тя още съществува, но имуществото й е запорирано.

Брат му Георги Илиев, който бе застрелян пред заведението си в Слънчев бряг пък още се води съдружник на известен продуцент в компания, занимаваща се с реклама и снимане на филми.

Подобно е положението с Иво Карамански. Кръстника на българската мафия, който намери смъртта си през 1998 г., се води съдружник на регистрираната в "Банишора" фирма "Мултифарма", която се занимава с търговия на едро на лекарствени средства. Той е съдружник и на Венко Агонцев в управлението на "Корона саунд", компания, която вече е преустановила дейността си. Същото важи и за фирмата “Сава Интернешънъл.

Филип Найденов – Фатик все още се води сътрудник на Н.М.П.Ф., което е фирма за селскостопански продукти. За отбелязване е , че нито една от тези ксмпании и фирми няма задължения към Националната агенция на приходите.

Илия Павлов също е още в регистрите. Митичният бизнесмен, който беше разстрелян преди десет години пък се появява като член на надзорния съвет на отдавна прекратилия дейност пенсионен фонд "Мултигруп" Той освен това е съдружник на Супер секюрити сървиз ООД, което се управлява от Юрий Николов. Фирмата има запор на имуществото.

Само до преди няколко години данни за участие във фирми можеше да се открие за отдавна очистени от сенчестия бизнес лица като Дмитрий Минев, Косьо самоковеца, Поли Пантев и Антон Милтенов – Клюна. Те обаче окончателно са се пренесли в отвъдното и техните следи са напълно заличени в историята на регистъра.

Според Министерството на правосъдието Агенцията по вписването няма задължение да следи дали записаните в търговския регистър са живи или умрели. Тази работа трябва да се върши от самите компании. Проблемът идва оттам, че пререгистрацията става автоматично, ако никой не подаде заявление към агенцията. Между нея и ЕСГРАОН няма връзка, която да обезпечи автоматично премахване на починалите лица.

Принципно това, че мъртъвци изскачат от регистрите, не пречи на работата му, но просто го прави неактуален.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !