Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Калин Врачански стана прилеп, а Орлин Павлов - пате

отпечатай новината

06.04.2013 09:02 | Видян 2312 пъти

Калин Врачански стана прилеп, а Орлин Павлов - пате

Калин Врачански има нова роля - той е добрият прилеп Нърд, първи помощник на героя на Орлин Павлов - патето Уил, пише 24 часа.

Двамата дублират новата българска пълнометражна анимация "Уил и Нърд". Те са записали голяма част от диалозите, скоро и ще пеят, както изисква приказният сценарий.

Идеята за филма идва в края на 2010 г. на младия режисьор Любо Йончев. Той от дете рисува, има всички класики на "Дисни" и много иска сам да направи нещо подобно.

В началото обмисля да е кратко - 2-3-минутен филм, а като основа взема приказката на Андерсен "Грозното патенце".

"Видях, че сам не мога да се справя и взехме да работим заедно с приятеля ми Любомир Киров, който тогава учеше в Англия кинорежисура", разказва Йончев. Сега двамата са сценаристи, продуценти и режисьори на анимацията. Сами се свързват с актьорите, които веднага се съгласяват да работят по "Уил и Нърд", и то без хонорар.

"Сюжетът не е същият като в приказката на Андерсен. Но и тук главният герой има помощник, както и злодеят", обясни Йончев. Лошият герой в "Уил и Нърд" е котка, а гласът е на актрисата Милица Гладнишка.

Нейният помощник е гущер, изигран от Николай Станоев от "Домашен арест". Георги Димитров-Жожо от вокалната група "Бон-бон" озвучава патето като малко. На него и на останалите им предстоят записи със Симфоничния оркестър, който също участва без пари.

Цялата анимация ще е рисувана на ръка. Нейн главен дизайнер е младата студентка Дафи Христова, а автор на музиката е Александър Костов, който направи саундтрак към "Корпус за бързо реагиране".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !