Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Робинята Изаура 2 пъти позира за "Плейбой"

отпечатай новината

09.04.2013 17:30 | Видян 5121 пъти | Гласували 1

Робинята Изаура 2 пъти позира за

Тя е кривогледа. Тя е феминистка. Тя е най-голямата звезда в Бразилия, Китай и необятния Съветски съюз между 1976 и 1986 година. Тя прави невероятния пазарен дял от 81% на полския тв пазар. Тя е първата дама в страната на самбата, която прави не една, а цели две голи фотосесии за еротичното списание Плейбой... Сигурно намирате тези факти за нелогично нахвърляни характеристики на различни жени. Ако е така, не сте прави. Всичко изброено се отнася за една единствена дама. И нейното име е Луселия Сантос, пише Супер 19'.

В средата на 80-те години, с 10-годишно закъснение, Българската телевизия купува хитовия през 1976 г. бразилски сериал Робинята Изаура. Сапунката не дразни с нищо социалистическата цензура. В телевизионната поредица се разказва за борбата на прогресивното човечество срещу робството. А всяко художествено произведение, задаващо въпроса на класика: "Вие защо биете негрите" се радва на радушен прием от управляващата Българска комунистическа партия. Така бразилската сапунка не се възприема като продукт на агитационния канал на презряна военна хунта, а като още едно оръжие на пролетарския интернационализъм.

Мъжката половина от нацията не е дотам влюбена в главната героиня, понеже тя е малко кривогледа. Затова пък лошото момиче от сериала на име Роза се радва на завиден рейтинг сред любителите на екзотичната красота.

Бабите се идентифицират с образа на готвачката  Жаноария – вярната изповедница на главната героиня. Отчаните съпруги са раздвоени между засукалото мустак лошо момче Леонсио и лигавия, но симпатичен Енрике. Така всички са доволни. Нечувано дългият за соца сериал – цели 30 епизода, месеци наред приковава вниманието на България. Излъчват се по 2 или 3 серии на седмица в праймтайма на Първа програма.

От така представения каст на целия сериал суперзвезда става единствено главната героиня. След като няколко пъти е отхвърлена за ролята 19-годишната Луселия е пробутана с мощно рамо от сценариста. И това се оказва истинска находка. В следващите 30 години на милото момиче предстои да заснеме невероятните за една актриса 22 сериала и всичките многосерийни. Освен характерните латинопродукции, някогашната Изаура се изявява и в бразилския кавър на супер успешния американски сериал „Отчаяни съпруги”. Едновременно с това госпожа Сантос се снима също в 22 филма. Прави като режисьор и продуцент документални филми за международното положение.

Изявява се като еколог в защита на амазонските гори. На всичкото отгоре е и видна феминистка. Което е истински хит, понеже вероятно е единствената феминистка в света, снимала се в еротичното списание „Плейбой”. При това цели два пъти – през 1980 и 1981 г., което в страна като Бразилия, откъдето са родом момичета като Жизел Бюндхен, Адриана Лима и още няколко от този ранг, си е истиски подвиг.

На звезда от класата на Луселия, която 37 години не слиза от най-гледаното телевизионно време, всичко се прощава. Особено като се има предвид, че тя беше нескритата фаворитка на президента Лула Да Силва, който се оттегли преди 2 години от властта и сложи в креслото си своята дясна ръка – нашето момиче Дилма Русев. И актрисата, и двамата политици са видни деятели на яркочервената Работническа партия.

Има зли езици, които подмятат, че едва ли не заради вече бившия президент, Луселия се била развела с композитора и диригент Джон Нешлинг, от когото има син на име Педро. 30-годишният младеж вече е актьор. Официалната версия е, че държавният глава е бил семеен приятел на родителите на звездата.

И друг легендарен политик се оказва фанатичен фен на актрисата от "Робинята Изаура". Това е авторът на китайския икономически и политически модел Дън Сяопин. Тя е първата чужда звезда, която се появява в прамтайма на местната телевизия в 1-милиардната страна. И първата, удостоена с наградата „Златен орел” за най-добра китайска актриса през 1985 г. Славата й е толкова голяма, че при посещението си във великата страна през онази година тогавашният бразилски държавен глава взема Луселия в официалната правителствена  делегация.  

Бившата Изаура не е забравена и до днес от китайските си фенове. През 2004 г. тя получава местния вариант на орден "Стара планина" за своите заслуги за развитието на междудържавните отношения и културното сътрудничество.

Връчването на високото отличие съвпада с възраждането на култа към тъповатата по съвременните стандарти сапунка. Това става поради създаването през 2004 година на кавърверсия на сериала от 1976 г. Истинските фенове обаче не харесват ментето и то не успява да се превърне в сензация, въпреки че се излъчва в немалко страни, включително и у нас по Нова телевизия.

автор: Супер 19'

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !