Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Новият филм на Алмодовар разгорещява страстите в облаците

отпечатай новината

11.04.2013 11:30 | Видян 2175 пъти

Новият филм на Алмодовар разгорещява страстите в облаците

Един от най-големите режисьори в историята на съвременното кино - Педро Алмодовар се завръща към корените си с новата комедия Свалки в облаците. Ролите в касовата продукция са поверени на - Бланка Суарез, Пенелопе Круз, Паз Вега, Антонио Бандерас, Уго Силва, Хавиер Камара и др. От 19 април и българските киномани ще могат да е наслядят на новата творба на провокативния режисьор. Историята разказана във филма е необичайна и пълна с весели обрати и моменти.

На борда на самолет, който пътува за Мексико Сити пътниците постепенно разбират, че нещо не е наред и така поредният скучен полет ще се превърне в най-незабравимия полет със самолет. Пилотите – корави и опитни професионалисти, се опитват с помощта на наземния контрол да открият начин да разрешат сложната ситуация и да спасят стотиците животи на борда. Стюардите на този полет са нетипични представители на тази професия - леко гротескни фигури, които в лицето на опасността загърбват своите лични проблеми и се посвещават тялом и духом на трудната задача да развеселят пътниците в бизнес класа, докато всички чакат да се намери решение на проблема.

Поставени в животозастрашаваща ситуация, пасажерите намират един доста странен начин да не мислят за приближаващия час на тяхната евентуална смърт. Започват да излизат наяве скрити страсти, любовни връзки, интересни обяснения и цветисти самопризнания. За Свалки в облаците Педро Алмодовар казва: “ Това е първата комедия, която правя след Жени на ръба на нервна криза, която създадох преди 25 години. По време на репетиции импровизирам много, после пренаписвам отново отделните фрагменти, за да ги репетираме пак и пак, и така, докато не стигна крайния желан вариант”.

автор: Владислав Христов

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !