Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Сантра и Поли Генова в първия попфолк мюзикъл

отпечатай новината

11.04.2013 15:30 | Видян 3062 пъти

Сантра и Поли Генова в първия попфолк мюзикъл

Цял ден Поли Генова, Рейчъл Роу, Сантра и стилистката Антония Йорданова тичали и пели на поле близо до София. Часове наред стояли на кокили и дори танцували каккан с тях. Комичните сцени са заснети още миналия юни и са част от новия късометражен филм и първия "попфолк мюзикъл" "Шшшт... Попей ми" на режисьорите Петър Вълчев и македонеца Андрей Волкашин, пише 24 часа.

36-минутната лента разказва за живота на Веска - обикновено момиче, което иска да стане звезда. В нея се превъплъщава София Бобчева, която е завършила НАТФИЗ в класа на Стефан Данаилов и е в трупата на Народен театър "Иван Вазов" от 2011 г. Героинята се запознава с тази на актрисата Силвия Станоева, която играе проститутката Беба. "Оттук започват много интересни ситуации, които не са никак далеч от истината и сигурно се случват на много момичета като Веска", обяснява дъщерята на Камелия Тодорова Рейчъл Роу. Тя отговаряла за музикалното оформление и саундтрака на филма.

В мюзикъла освен самата Веска ще пее и тя заедно с Поли Генова, Сантра и стилистката Антония Петрова. Всяка от тях играе конкретна роля. "Предаваме определено послание на едната героиня и я зарибяваме да стане една от нас", каза още Рейчъл Роу. "Може би, когато чуят "попфолк мюзикъл", хората ще останат с грешно впечатление за съдържанието на филма. Затова уточнявам, че темата за попфолка е засегната деликатно, по-скоро като социален коментар. Нямаме нищо против жанра и не го нападаме", обясни Волкашин.

В мюзикъла епизодични роли имат и актьорите Снежина Петрова и Китодар Тодоров. "С Кито сме приятели, откакто работех в "Алма матер" - студентската телевизия. Той се познава и с продуцентката на филма Камелия Петрова от Arteria Films и веднага се съгласи да участва", разказа Волкашин.

"Костюмите са избработени от Николай Божилов, който наскоро спечели "Златна игла", и неговата приятелка Глория Иванова", добави Петър Вълчев.

Премиерата на новия мюзикъл е на 16 април в Дома на киното от 17,45 ч. Десетина дни след това на Рейчъл предстои и друга премиера. На 26 или 27 април тя ще дебютира на театралната сцена като Рокси в мюзикъла "Чикаго". Явила се на кастинга в края на януари и я избрали сред още 70 кандидати. Спектакълът ще се играе в Музикалния театър.

Снимка: Фейсбук

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !