Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Тайсън стана веган

отпечатай новината

13.04.2013 09:00 | Видян 2557 пъти

Тайсън стана веган

Изглежда, че дните, в които Майк Тайсън мези с уши, са официално зад гърба му. Бившият професионален боксьор и световен шампион в тежка  категория стана веган, съобщава ABC news.

Тайсън, който миналата година се подложи на стриктна вегетарианска диета и отслабна с около 37 килограма, дава напълно рационално и убедително обяснение за решението си: „Да стана веган, ми даде нова възможност да живея един здравословен живот. Бях толкова задръстен от наркотици, от кокаин, че едва можех да дишам. Имах високо кръвно, за малко да умра, имам и артрит. И веднага след като станах веган ефектът на всички тези гадни неща отслабна.“

46-годишният Тайсън далеч невинаги се е отнасял толкова възторжено към темата за веганството, пише Dnes.bg.

„Просто развях белия флаг“ - обяснява той миналата година за причините, заради които се е подложил на диетата и по-нататък продължава: „Твърде много килии, твърде много затвори, твърде много съдебни дела, твърде много банкрути, твърде много жени, твърде много венерически заболявания, твърде много от всичко. Изморих се.. ще живея друг живот оттук нататък!“

Диетологът Синтия Сас одобрява диетата на Тайсън, но е категорична, че трябва внимателно да подбира храната си, да си набавя необходимите количества протеини, цинк и калций. Д-р Сас му препоръчва да яде повече боб, бобови храни и ядки.

„Добра идея е да комбинира богати на желязо растения като спанака и броколите с цитрусови плодове и други източници на витамин C с цел да ускори абсорбирането от организма на желязото“, обяснява лекарката.

Сас твърди, че е виждала немалко хора, които са решили да станат вегани, но са започнали да ядат само замразена веганска пица, вегански сладолед и други подобни нездравословни храни.

„Отърваваш се от холестерола и наситените мазнини, но губиш фибри, антиоксиданти и витамини. Това не е истински здравословно“, обяснява Сас.
 
Не изглежда обаче случаят на Тайсън да е такъв. В менюто на боксьора и третата му съпруга Лакиа Спайсър се включват много зеленчукови шейкове и голямо количество плодове. И нито едно парченце месо или пък парченце от Ивендър Холифийлд. 
 
Снимка: facebook

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !