Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Елица и Стоян на червения килим в Малмьо

отпечатай новината

13.05.2013 13:30 | Видян 2084 пъти

Елица и Стоян на червения килим в Малмьо

Вчера се проведе церемонията по официалното откриване на “Евровизия” 2013 в Малмьо. На нея представителите на 39-те участващи държави дефилираха по червения килим пред насъбралото се множество в центъра на града-домакин.

Очаквано Елица и Стоян бяха сред най-атрактивните участници на мероприятието. Те отново демонстрираха своите кукерски маски, които са една от главните атракции не само в сценичното представяне на нашата песен, но и на целия конкурс. Момичетата от “Драгостин фолк” пък показаха красивите си народни носии, докато Елица и Стоян заложиха на бялото в своите тоалети.

След края на този своеобразен “парад на нациите” пред многобройната тълпа в Малмьо, излязла да посрещне участниците на конкурса, започна и официалната част на откриването. Там нашите участници се радваха на много сериозно медийно внимание. Елица и Стоян дадоха съвместни интервюта с представителите на Македония и Малта, като още над десет европейски телевизии проявиха своя интерес към тях.

Денят за българите обаче не се изчерпа само с присъствието им на официалното откриване на конкурса. Както можеше да се очаква, изборните страсти застигнаха нашата делегация дори в далечния север. Елица и Стоян поведоха всички членове на българската група в Малмьо към изборната секция в града, която се разкрива за първи път от над десет години. Там те изпълниха гражданския си дълг, а по-късно се отзоваха на поканата на българската църковна общност в Малмьо – “Света Богородица”.  Там се оказа, че духът на най-светлия християнски празник Възкресение Христово все още властва с пълна сила. В църквата “Свети Николай” отец Ангел Петрунов, който отговаря за православните вярващи във всички скандинавски страни, отслужи великденска литургия  за събралите се миряни.

Утре вечер предстои първия полуфинал. В него участие ще вземат Австрия, Естония, Словения, Хърватия, Дания, Русия, Украйна, Холандия, Черна гора, Литва, Беларус, Молдова, Ирландия, Кипър, Белгия и Сърбия. БНТ ще предава на живо състезанието от 22.00 българско време.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !