Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Министри на Русия и Азербайджан обсъждат кражба на гласове на Евровизия

отпечатай новината

22.05.2013 16:45 | Видян 1518 пъти

Министри на Русия и Азербайджан обсъждат кражба на гласове на Евровизия

Външните министри на Русия и Азербайджан Сергей Лавров и Елмар Мамедяров са обсъдили инцидента на песенния конкурс "Евровизия 2013", при който при преброяването на точките на финалистите руската участничка Дина Гарипова не е получила никакви оценки от Азербайджан, научи Dir.bg.

"На нашата представителка й бяха откраднати десет точки и това не може да ни радва", заяви на съвместна пресконференция с азербайджанския му колега Сергей Лавров.

На състоялия се от 14 до 18 май песенен конкурс в шведския град Малмьо Дина Гарипова зае пето място. При финалното преброяване на гласовете от Азербайджан Русия не получи нито една точка. А Русия присъди на азербайджанския участник най-високата оценка - 12.

Елмар Мамедяров нарече този инцидент "достоен за детективски сюжет". Той изнесе данни на трите най-големи телефонни оператора на Азербайджан, според които Русия е класирана от зрителския вот на второ място след Украйна. А това би трябвало да й донесе 10 точки.

"Къде изчезнаха тези гласове, на този въпрос трябва да отговори нашата Обществена телевизия", заяви министърът.

РИА "Новости" отбелязва, че освен от страна на зрителите, Гарипова е получила висока оценка и от страна на азербайджанското жури, която също се изгубила.

Русия завърши пета в подреждането, на 17 точки зад четвъртата страна-участничка - Норвегия.

Снимка:  tochka.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !