12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Митко Бомбата се изправи пред Народния театър

отпечатай новината

22.05.2013 17:40 | Видян 2323 пъти

Митко Бомбата се изправи пред Народния театър

Великият актьор Григор Вачков се върна в Народния театър. В неговия парк вече има скулптура, от която Митко Бомбата ще гледа всичките си приятели. Тя беше открита вчера, 4 дни преди рождения му ден на 26 май, когато щеше да навърши 81 години, научи vsekiden.com

„Не съм си представял някога, когато ние бяхме неразделни, че той ще ме покани пред своя паметник. Щастлив съм, че минавайки оттук, ще виждам приятеля си", каза на официалното откриване Стефан Данаилов, с когото Вачков снима легендария сериал „На всеки километър". Джоко Росич пък стисна ръката на скулптурата като на жив човек.

В основата на идеята за паметника е Светлин Русев, а автор на скулптурата е Емил Попов. Скулптурата е резултат от труда и даренията на приятели на „Митко Бомбата". "Помня го като един обикновен и честен човек. Изключителен талант. Но това е, което другите знаят и помнят. Аз знам за един обикновен и прекрасен човек", каза дъщерята на Вачков - Марта.

На откриването на паметника дойдоха още Татяна Лолова, Никола Анастасов, Калин Сърменов, Татяна Лолова, Силвия Лулчева, Виктор Калев, служебният министър на културата Владимир Пенев, дъщерята на Христо Стоичков - Мика, и др.

Снимка: vsekiden

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !