На финала на Сцена на кръстопът...

Публика и артисти затвориха последната страница на...

Киро бърка Алгафари с Халваджиян

"Разговор между баща ми Нидал Алгафари и Кирил Петков...

Карън Фулъртън пристигна в България

отпечатай новината

19.04.2013 10:10 | Видян 536 пъти

Карън Фулъртън пристигна в България

В Sofia Live Club се проведе дегустационна сесия на уискито Glenmorangie. Карън е част от екипа за създаване на уиски, който разпространява славата на  Glenmorangie  и Ardberg  по света. Eдно от основните  задължения на Посланника на марката е да ръководи Образователната Програма, с която помага на международните представители да разгадават сложния и мистериозен свят на малцовото уиски. Като опитен учител и ценител на уиски и с добре тренирани сетива, Карън вече започна своето пътешествие из света, където  разказва пред аудиторията за изкушенията на - любимото малцово уиски на Шотландия.  За производството на уискито се използват най-високите дестилатори за уиски в Шотландия, високи, колкото напълно развит възрастен мъжки жираф. Употребата на най-високите медни дестилатори е предпоставка за направата на  по-чиста и изискана напитка.

Много производители на скоч използват многократно буретата, в които отлежава уискито. В Glenmorangie  държат да използват буретата два пъти, така се постига максимален аромат, цвят и мекота на продукта. Те са пионери в развитието на уиски производството. Те винаги правят всичко възможно, за да открият най-добрите бурета, в които отлежава ценния продукт. Символът на Glenmorangie The Original е най-деликатното едномалцово уиски в света, с най-комплексен вкус и съблазнителен аромат.  С превъзходен подканващ аромат, то е аплодирано и ценено за своята плодова елегантност, изящен финес и съблазнителен комплексен вкус. 

Деликатните флорални нотки в уискито са комбинирани с мекота и сладост придобита от първокачествените дъбови бъчви от бърбън.  Вдъхновени от продължилите повече от две десетилетия новаторски  проучвания, създателите на Glenmorangie откриват метод за доразвиване на вкуса на тази ценна течност чрез допълнително отлежаване.   След като отлежава 10 години в американски дъбови бъчви от бърбън, уискито Glenmorangie се прехвърля в бъчви от порто, шери или вино Сотерн за допълнително отлежаване. 

Тези бъчви, избрани заради своя произход и качество, допълват комплексните характеристики  на Glenmorangie.  Серията Glenmorangiе Extra Matured, която включва Glenmorangie Lasanta, Quinta Ruban и Nectar d’Or са нефилтрирани и бутилирани с алкохолно съдържание от 46%, като така се запазват пищните им цветове, завлавяващи вкусове, съблазнителни аромати и богата текстура.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !