2026 VW T-Roc се крие на пръв поглед...

Въпреки че този месец празнува седмия си рожден ден,...

Кои са най-добрите дуети на всички...

Бритни Спиърс и Елтън Джон Отдавна Бритни Спиърс не...

Таки вдига мол и палат в Истанбул

отпечатай новината

11.06.2013 16:00 | Видян 5384 пъти

Таки вдига мол и палат в Истанбул

Наркобаронът Христофорос Аманатидис - Таки построи супер баровски мол в елитен квартал на Истамбул, научи Всеки ден. Обектът е огромен - около 10 000 кв.метра застроена площ и се намира точно 2 километра от аерогарата на Истамбул. За разлика от нашенските търговски центрове, които приличат на огромен хангар, собствеността на Таки е с уникална архитектура и изглежда ултра футуристично, досущ като центровете в Дубай, където живее наркобаронът в последните години.

Молът представлява 5 триетажни сгради, подредени една до друга с връзка между тях от въздушни тунели. Строежът е започнат преди 3 години и е завършен в края на април тази година. Наематели на Таки са всички световноизвестни фирми, сред които производители на електроника, дрехи и козметика. Шопинг царството е на метри от брега на Мраморно море, а според източници на Всеки ден от Турция инвестицията на Аманатидис възлизала на приблизително 10 млн. евро. Цялата организация, строителният контрол и В разрешителни са минали през съдружника и дясната ръка на Таки Красимир Каменов - Къро. Той от години поддържал отлични контакти с видни представители на истанбулския ъндърграунд и така намерил начин да превърти парите от дрога на шефа си в Турция. Освен мола Христофорос Аманатидис е станал собственик и на луксозна къща в Истанбул, разкриват още близки до него лица.

Според спецполицаи финансовите инжекции, които родният мафиот е налял в Турция, не са само заради отличния климат и икономическия възход при комшиите. Турция е ключова страна в международния наркотрафик, който пък е под строгия контрол на местната мафия.

За играч от нивото на Таки е от значение да вкара сериозни легални суми там, откъде може много повече да вземе чрез престъпен бизнес впоследствие. Чрез мола и палата си Аманатидис показва уважение към местните наркобарони и така си гарантирал благоразположението им.

Инвестициите в модерни търговски обекти и недвижими имоти са любим почин на Таки за узаконяване на милиони и мафиотът от години изпира парите си от търговия и трафик на кокаин именно по този начин. Още през 2010 г. тръгна слух, че тандемът Таки - Къро са собственици на хиляди декари земеделска земя в ЮАР. Двамата построили и голям мол в столицата Йоханесбург, като мозъкът на инвестициите и там бил Каменов.

продължи >>

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !