Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Людмил Ангелов - майсторски клас по пиано

отпечатай новината

13.06.2013 09:15 | Видян 1554 пъти

Людмил Ангелов - майсторски клас по пиано

"Музиката на Шопен ме завладя много отдавна – бях  на 9 години, когато се опитах да изсвиря едно от  неговите Ноктюрни, и от тогава не съм спрял да я обичам, изпълнявам, слушам, изучавам... Живея с нея и й посвещавам много голяма част от времето си... Трудно е да се обясни защо го правя, може би както е  трудно да се обясни защо човек не забравя любовта на живота си..."
Людмил Ангелов

В периода 16 - 26 юни 2013 г. в Нов български университет ще се проведе Майсторски клас на Людмил Ангелов, пиано.

Прослушване 16.06 2013 – 10:00 ч. Нов български университет, зала 501, корпус 1
Провеждане на 17-25.06.2013 Нов български университет, зала 501, Корпус 1
Концерт – 26.06.2013 – 19:00 ч., Зала България, Концертът е в рамките на Фестивал "Софийски музикални седмици 2013"

Записването на кандидатите продължава до 14 юни 2013 г. и се извършва по един от следните начини:
Регистрационна форма в уеб страницата на НБУ
http://nbu.bg/index.php?l=1644
Чрез попълване на заявление за кандидатстване в НБУ - корпус 1, стая 107 и стая 125.

За работа в майсторския клас се класират до 15 кандидати. Завършилите участници получават сертификат от Нов български университет. Майсторският клас е открит за публика.

Най-добрите участници в майсторския клас ще се представят в концерта в Зала България

Регламент
•    Право на участие в майсторския клас на Людмил Ангелов имат изпълнители от 16 до 30-годишна възраст с музикално образование или особени творчески постижения
•    За конкурсното прослушване кандидатите подготвят по свой избор изпълнение (максимум да 15 минути) от пианист-композитор – етюд и пиеса/соната.
•    Кандидати трябва да имат подготвени едно или повече произведения, различни от тези за прослушването. Избраният репертоар трябва да бъде съобразен с темата на майсторския клас.
•    Кандидатите от чужбина могат да изпратят запис от концертно изпълнение до 1.06.2012, за да участват в предварителна селекция.
•    След прослушването се класират до 15 активни участници в майсторския клас.
•    Най-добрите от тях ще се представят на заключителния концерт в Зала "България".

Кой е Людмил Ангелов?
Роден е във Варна. Завършва НМА при Людмила Стоянова, но всъщност работи с феноменалния пианист и педагог Константин Станкович. Печели редица престижни награди: Сенигалия (Италия, 1976); «Фредерик Шопен» (Полша, 1985); Международен конкурс «Пълм бийч» (САЩ, 1990); World Piano Master (Монте Карло, 1994); World Piano Masters Tour (Франция, 1997).

Популярен в цяла Европа, САЩ, Азия, Южна Америка Людми Ангелов свири с диригенти като: Лорънс Фостър, Джеймс ни Прист, Жан-Бернар Помие, Марк Андре, Фьодор Глушченко, Джардж Пехливанян, Жозеп Понс, Педро Халфтер, Енрике Гарсия, Емил Табаков, Росен Миланов, Николай Тодоров и др.

През 1987-1988 г. Людмил Ангелов представя за първи път събрани клавирни произведения на Шопен в 12 концерта-рецитали. За това уникално постижение той получава отличието "Млад музикант на годината" в България.

През 1999 г. изпълнява този Интеграл в Испания – в Мадрид и други градове.

Дебютира в Ню Йорк през 1990 г. в престижния "Линкълн център". Свири в залите на Берлинската филхармония, "Плейел" и "Гаво" в Париж, "Херкулес" в Мюнхен, "Концертгебау" в Амстердам, Операта в Монте Карло, "Брукнерхаус" в Линц, Московската и Миланската консерватории и много други.

Людмил Ангелов има записи с най-престижните музикални компании: RCA, France Classiqie, Pentatone, Dinacord, и др.

През сезон 2009-2010 г. реализира в рецитали Интеграла "Людмил Ангелов свири Шопен" в България, Испания, Белгия, Италия, Франция, Германия, Полша, Сърбия, Словения, Южна Корея и САЩ. В София произведенията на Шопен бяха подредени в 6 рецитала, в хронологичен ред, по година на написването от композитора. Изпълнителят включва само публикуваните приживе творби, с което остава верен на артистичното кредо на композитора, който изрично споменава в едно от писмата си, написани непосредствено преди смъртта му, че иска всички недовършени от него произведения да бъдат изгорени след кончината му.

Людмил Ангелов е основател и артистичен директор на Международния музикален фестивал в Толедо, Испания и член-кореспондент на Кралската Академия на изкуствата в Толедо.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !