Качествен контрол: Фото на деня

Качествен контрол: Фото на деня

The Telegraph включи Созопол в...

Игнорирайте пренаселените курорти и вместо това се...

Валентин Йорданов наследи Дюпон

отпечатай новината

27.06.2013 16:15 | Видян 3855 пъти

Валентин Йорданов наследи Дюпон

Валентин Йорданов и съпругата му Здравка ще наследят огромно богатство от ексцентричния американски мултимилионер Джон Дюпон, съобщи вчера Delco Times. Президентът на Българската федерация по борба и жена му получават 80% от имотите на Дюпон, който почина на 9 декември миналата година, като делът на този етап не е официално изчислен, но може да стигне до умопомрачителната сума от 400 милиона долара, пише Монитор.

Роднините на покойника оспорваха завещанието, но тяхната жалба беше отхвърлена от съдията Джоузеф Кронин. Племенниците на Дюпон – Бевърли О. Дюпон Гогел и Уилям Х. Дюпон, още на 8 юни подадоха петиция, в която твърдяха, че Валентин Йорданов Димитров, съпругата му Здравка Монева Атанасова-Димитрова, както и техни роднини са повлияли прекалено много на богатия им чичо и са го притиснали да промени завещанието си само няколко месеца преди своята смърт.

Съдията Кронин обаче прецени, че роднините нямат основание да оспорват последната воля на Дюпон, актуализирана официално през септември 2010 г. Бевърли Дюпон Гогел и Уилям Дюпон дори не са били споменавани в предишните две завещания на богаташа, поради което няма защо да изразяват негодувание, смята съдията Кронин. Освен това оспорващите волята на покойния се смятат за недостатъчно близки негови роднини, за да имат пряк интерес към имотите му.

Адвокатът на племенниците Крисчън Ласън обаче възнамерява да оспорва решението, като ще стигне до върховния съд на щата Делауер. Той ще поиска да бъдат разследвани предишните завещания за фалшифициране, като очаква процесът да продължи да се точи с години.

Именно Ласън обяви, че недвижимото имущество на Дюпон се оценява на между 450 милиона и 500 милиона долара, въпреки че няма официални данни по въпроса. Ако тези изчисления са верни, излиза, че седемкратният световен шампион по свободна борба и съпругата му ще наследят между 360 и 400 милиона в щатска валута. "Делото не е приключило. Апелативният съд няма да остави нещата така, защото тогава ще се стигне до опасен прецедент. Ще постигнем своята цел", убеден е адвокатът на Бевърли Дюпон Гогел и Уилям Дюпон.  

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !