Бела Хадид се появи полугола в Кан

Американският супермодел от палестинско-холандски...

Мечтата на Ас.Василев беше да стане...

Мечтата на Асен Василев беше да стане премиер, Христо...

Шефка в БНТ първа свирка на протестите

отпечатай новината

04.07.2013 14:15 | Видян 2297 пъти

Шефка в БНТ първа свирка на протестите

Когато свириш добре с уста, не ти трябват пластмасови джунджурии, за да постигнеш целта си. Доказателство за това са уменията на програмния директор на БНТ Севда Шишманова. Макар и висш ръководен кадър на обществената телевизия, която има претенциите за безпристрастност в отразяването на събитията, медийната шефка е първа писта на вечерните протести по жълтите павета, пише Всеки ден.

Севда обаче не просто митингува, скандирайки "оставка". Тя е и един от най-дейните свирачи, достигнала с дългогодишен опит майсторското ниво да не ползва атрибути, а с помощта на пръстите на ръцете си да постига така желания ефект. В същото време от нея се очаква да надзирава програмната схема на телевизията, която макар и да е задължена да отразява безпристрастно протестите, трудно й се получава, тъй като именно екипът на БНТ е с най-силно присъствие на митингите.

Като се започне от бившия репортер на телевизията Найо Тицин, който наскоро получи огромен бюджет от БНТ в размер на 2 милиона лева като продуцент, за да направи сериала "Четвъртата власт" (най-скъпият сериал в историята на БНТ след "Под прикритие"), стартиращ от есента, мине се през журналистите, лицата на медията, шефовете и техническия персонал - всички са на демонстрациите.

Всъщност Тицин дори е нещо като лице на протеста, защото освен краткотрайния му арест от вчера, след като заблуди полицията, че е психичноболен, той още в началото измисли слогана на митинга "ДАНСwithme" (игра на думи - танцувай с мен, бел. ред) и е нещо като гуру на всички бунтари. Компания, но само с единия крак, му прави председателят на СЕМ Гого Лозанов. Той хем иска да покаже на медийните си приятели от БНТ и кръга "Капитал", че е с тях, хем свирка от страничните улички и си прави срещи с протестиращите, за да обсъдят така желаната оставка на правителството по тъмни доби.

И как иначе, след като и Гого, и Севда се чудят как да се харесат и на новата власт, търсейки всевъзможни поводи за срещи, на които да се опитат да си уредят още престой на постовете си. Нищо че и двамата твърдят на демонстрациите, че искат това правителство да падне, за да се върне Бойко Борисов. С него им било по-доходоносно да работят.

 Снимка: Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !