Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Гоце ли е новият собственик на ЦСКА???

отпечатай новината

17.07.2013 16:00 | Видян 4654 пъти

Гоце ли е новият собственик на ЦСКА???

Бившият президент Георги Първанов ли е истинският нов собственик на ЦСКА? Този въпрос си задават и в спортните, и в бизнесменските, и в политическите кръгове. Питането никак не е безпочвено, както ще се убедите, ако прочетете следващите редове.

Печалба от футболен клуб у нас може да се прави само от залагания и евентуално, както обаче умее в последните години само Литекс – от продажба на разработени в отбора състезатели. Първата работа е много по-лесна. Схемата беше доказана нагледно през 2005 г. от Жоро Илиев, а немалко президенти следват светлия му пример.
Ще напомним една криминална история. През април миналата година, насред центъра на София и посред бял ден убиха Йордан Динов, пише седмичникът Супер 19'.

Не беше случайно, че първият близък, който пристигна на местопрестъплението беше бившият царски вицепремиер, официален съветник на Първанов и бивш червен кмет Костадин Паскалев. Той притеснено коментира изопнатото си лице от разстрела на своя близък бос на черното тото с приятелство с баща му. Човекът бил виден гинеколог в Благоевград. Не е редно да питаме що чини Коце на гинеколог – то е женски доктор. Ала малко хлабава се види тази версия на криминалистите.

Убитият Динов по рапорт на полицията е гръмнат с около 40 000 лева в себе си. А престъпникът, посегнал на живота му дори не понечил да ги вземе. Странна работа...Въпросните пари, според България днес, е трябвало да бъдат отчетени или поне отнесени в офиса на фирмата на депутата Кирил Добрев Пирин Ват, намиращ се баш на ул. Бачо Киро 49, досами местопрестъплението. Таблоидът цитира като свои източници криминалистите. Фирмата държи ВЕЦ Топлика край Плевнелиевия и Добрев роден град Гоце Делчев. Дял в Пирин Ват има Ангел Герксиев, който бил съдружник на сестрата на Кирил Добрев – Мариана, пишат колегите от вестника.

Освен секретарка на Първанов, тя се явява съдружничка на синовете на Гоце в техния хайтек бизнес, за който са теглили непосилен за доходите им кредит, за да закупят собствено помещение. При секретарската си заплата тя изплаща през годините и два големи апартамента на бул. България.

И пак в тази фирма Пирин Ват съдружник е задържаният за лихварство бизнесмен Ангел Дерменджиев, пише България днес. За дружбата и съдружието си с него Кирил Добрев аха да забрави пред медиите, докато го питаха и го разпитваха. Според шефа на ГДБОП тогава Станимир Флоров съдружникът на Кирчо Добрев - Ангел се е занимавал със силово събиране на пари от длъжници, незаконна банкова и хазартна дейност. Убитият Динов беше описан от криминалистите и медиите именно като бос на черното тото в своя край. Това не е първият бизнесмен от кръга около Георги Първанов, който бе отстрелян и остави подобно подозрение като мотив за атентата срещу него.

На 15 март 2012 г. – две седмици преди разстрела, ГДБОП атакува пунктове за залагания, които са на Динов. Той е съден, но оправдан за незаконен хазарт в по-ранен момент, но този път примката се затяга, защото междувременно Законът за хазарта е ремонтиран. Падането на Гоце от президентския пост през януари 2012 г. – 7 седмици по-рано, може пък да е довело до затваряне на политическия чадър над хазартаджията.

За групата му работят 100 пункта за залагания в големи и митничарски градове. Става дума за София, Благоевград, Петрич, Бургас, Варна, Свиленград, Пловдив. Срещу тези факти услужливи медии тогава пуснаха версията за разчистване на "антикорупционер, разкрил нагласени български мачове". Според приятеля на застреляния от страната на мафията – Италия, адвокат Франческо Баранка, Динов станал жертва на честната си позиция спрямо родни клубове, които го атакували като представител на международната мрежа 365. В този смисъл трябва да напомним, че таткото на Бербатов му помага в отборите Бдин и Пирин.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !