Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Болшой театър открива сезона с Лебедово езеро

отпечатай новината

31.07.2013 10:20 | Видян 2254 пъти

Болшой театър открива сезона с Лебедово езеро

Представлението Лебедово езеро по хореография на Юрий Григорович е постановката, с която Болшой театър открива официално сезона в Лондон.

Тази вечер в прочутата опера Ковънт гардън, или Кралската опера, както е официалното й название, е откриването на лондонския сезон на прочутия балет. Главните роли ще бъдат изпълнени от примабалерината Светлана Захарова и Александър Волчков.

Последните дни преди лондонския сезон Захарова почти не напуска залата за репетиции. Примата на Болшой театър е много отговорна към представлението пред английската аудитория. Въпреки, че се е превъплъщавала в ролята на Одета многократно и познава движенията и жестовете отлично, тя не спира да се упражнява, разказват от Болшой театър.

Турнето ще продължи три седмици - до 17 август. По време на него лондончани ще имат възможност да видят най-вече класически произведения като "Лебедово езеро", "Баядерка" и "Спящата красавица". В програмата са включени още "Скъпоценности" на Джордж Баланчин и "Пламъците на Париж" - балет, възобновен от Алексей Ратмански за Болшой театър.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !