Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Стартира пътвия фестивал на екстремните спортове у нас

отпечатай новината

15.08.2013 12:00 | Видян 2142 пъти

Стартира пътвия фестивал на екстремните спортове у нас

Община Приморско и "Глобъл Логистик БГ" организират първия фестивал на екстремните спортове – "X point". Фестивала се организира с финансовата подкрепа на община Приморско и под патронажа на кмета на общината д-р Димитър Германов.

Международни състезания ще се проведат по акробатичен парапланеризъм, болдър, кайтсърф регата и слаклайн. Ще бъдат организирани демонстрации по уингсуут, ролери, скейтборд, сърф, уейкборд и парапланеризъм – всичко това ще разтърси морскя град от 6-ти до 8-ми септември.

Идеята на феста е да популяризира здравословния начин на живот чрез екстремните спортове, да събере на едно място хора със сходни интереси, отворени за нови усещания, търсачи на различното и приятели. Трите основни републикански надпревари в програмата са: акро – парапланеризъм, катерене- болдеринг и кайт- регата.

Състезанията по акробатичен парапланеризъм и Мастърс Оупън ще бъдат организирани с участието но 10-ма от най-добрите акро-пилоти в света. Дисциплината е изключително атрактивна поради сложността на фигурите, които се изпълняват на височина от 1000 метра.

Само на "X point" ще има възможност българската публика да види на живо демонстрации по Wingsuit за първи път в България от единствения българин, който се занимава с този спорт – Иво Нинов! Той ще доведе със себе си световноизвестният – Александър Поли. През трите дни на фестивала ще има и музикална програма. В шоуто ще участват световно известни от клубната сцена, а именно - Stereo MCs VS BAM (JUNGLE BROTHERS) DJ SET "Get connected" , Stanton Warriors Sessions, The Timewriter, Dance Department a.k.a. Utkan & Guney и водещи български Dj- и поканени от организаторите.

Лице на фестивала е първият български състезател в отбора но Ред Бул – Веселин Овчаров. Събитието е отразено в календарите за екстремни спортове от европейски и световен мащаб. По време на фестивала ще бъде осигурен безплатен къмпинг за посетителите и опция за настаняване в хотел на преференциални цени.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !