Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Христо Стоичков гради хотел в Свети Влас

отпечатай новината

19.08.2013 15:20 | Видян 2980 пъти

Христо Стоичков гради хотел в Свети Влас

Звездата на българския футбол Христо Стоичков премина към попрището на строителен предприемач. Камата ще вдигне два съперлуксозни хотела на морето за гигантската сума от 7 милиона евро. Това разкриха за България днес близки до легендата.

В Ахтопол Камата планира да изгради четиризвездно бижу на север от Курортното градче. Той е закупил парцели с обща площ от 23,4 декара, върху които ще започне строежът. Хотелът ще бъде с няколко крила на по три етажа и ще е разположен в красив парк, който също ще бъде изграден според проекта. Комплексът ще предлага и два басейна, тенис кортове и фитнес зали - една на открито и една в самия хотел.

Стоичков е постигнал договорка със свои испански партньори, които ще осигурят 60% оот цялата инвестиция. Идеята е баровския хотел да идват почиващи от Иберийския полуостров и Франция.Бившата звезда на Барселона планира да строи и на Свети Влас.

Там Камата ще си партнира с могъщите братя Диневи, Според проекта Диневи и Стоичков ще построят спортно-рехабилитационен комплекс с луксозна хотелка база. Целта е да се привличат богати туристи от Западна Европа. Планира се хотелският комплекс да работи и с НОИ и да действа като санаториум.

Очаква се двата хотела да бъдат готови окончателно през 2015 година.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !