Слави Трифонов с 13 въпроса след...

Лидерът на ИТН Слави Трифонов публикува на страницата си...

Мария Нордел изригна срещу Ергенът...

След безумния финал на романтичното риалити "Ергенът"...

Роджър Уотърс посети гроба на британски майор у нас

отпечатай новината

30.08.2013 11:30 | Видян 1306 пъти

Роджър Уотърс посети гроба на британски майор у нас

Легендарният Роджър Уотърс посети гроба на британския майор Франк Томпсън, погребан в България по време на Втората световна война, край ботевградското село Литаково, научи dir.bg.

Ексбасът и вокал на Pink Floyd пожела да се поклони пред гроба на майор Франк Томпсън, загинал в България по време на Втората световна война. Причината да дойде в Литаково е защото в момента чете мемоарите за британския военен пилот. След това раздаде автографи.

Остават броени часове до дългоочаквания концерт на Роджър Уотърс. Той пристигна в България с частния си самолет, веднага след шоуто си в Букурещ. Уотърс ще се срещне със свои фенове часове преди концерта си. Те ще имат уникалния шанс да се разходят заедно с него зад кулисите на шоуто и да присъстват на репетицията на легендарния музикант, часове преди шоуто му.

На Националния стадион "Васил Левски" текат с пълна сила приготовленията за шоуто. На грандиозната сцена в сектор Г ще бъде издигната огромната стена, висока цели 12 метра и широка цели 150 метра. На нея ще се прожектира ефектната мултимедия, включваща невиждани до сега кадри, сцени и снимки. Вече е в София цялото оборудване за грандиозното шоу. Последно от снощи у нас са и ТИР-овете с озвучителната и осветителна техника, които са уникални за подобно събитие. Издигането на стената приключва днес сутринта 30 август. Тя ще бъде изградена от общо 1000 тухли, изработени от специален материал, които ще бъдат разрушени в края на шоуто.

Заради концерта, транспортът в София ще работи с удължено работно време. В обхвата от 400 метра до стадиона има десет спирки на обществения транспорт – на трамвайни линии с номера 10, 12 и 18, на автобусите с номера 9, 72, 75, 76, 84, 94, 204, 213, 306 и 604. В непосредствена близост до стадиона е едноименната метростанция. С удължено до 1 ч. работно време ще са автобусите по линии с номера 72, 76, 94, 204 и 604, трамваите по линии с номера 10, 12 и 18, тролейбусите по линия номер 2, както и метрото. Притежателите на персонализирана карта за всички линии на градския транспорт могат да използват възможността за безплатно паркиране на паркинга на метростанция "Цариградско шосе" и с метрото да стигнат до стадиона. Има възможност по същия начин да се ползват и паркингите на метростанциите "Ломско шосе" и "Джеймс Баучер".

Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !