12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Звезда от "Биг Брадър" арестуван в Холандия

отпечатай новината

02.09.2013 16:45 | Видян 3570 пъти

Звезда от

Скандалният участник в "Биг Брадър" и бивш любовник на певицата Соня Немска - шуменецът Денислав Минев, е арестуван и тикнат в затвор в Холандия заради разследване на мащабен канал за проститутки и побой над момичета, научи Всеки ден от полицейски източници.

В края на миналата седмица гръмна пикантната вест, че изживяващият се и като певец Денислав, участник в "Биг Брадър 4", е задържан в Страната на лалетата за незаконна дейност. Дори близките му приятели нямали точна яснота за причината за ареста му. Версиите, които вървяха, са две - наркотици или склоняване на млади момичета да си вдигат краката за пари.

Минев е бил арестуван в Амстердам точно преди месец в специализирана полицейска операция на холандските служби. Заедно с него, с белезници на ръцете, се озовали още трима сутеньори от Шумен.
Поводът за акцията е бил жалби на момичета, че бившето гадже на певицата Соня Немска ги пребивал от бой и им взимал всички заработени пари. Според оперативни данни в Амстердам имало над 20 девойки, които се отчитали на Денислав и хората му. Приходите били сериозни и доближавали 1 млн. евро на година.

По сигурна информация постъпила във вестника, холандските ченгета са поискали помощ от българските си колеги, за бъде разплетена цялата схема на престъпниците. В началото на август тази година родни антимафиоти са атакували къщата на известния сводник в Шумен в търсене на допълнителни доказателства.
За експертиза в следствието са прибрани намерени мобилни телефони и лаптоп, които са използвани от Денислав. Разпитани са били и родителите му. Те категорично са отрекли да са били наясно с далаверите на синчето им. Според запознати Денислав е бил ключов участник в местната шуменска циганска мафия, за която от години има данни, че се занимава с износ на робска плът за Европа и най-вече за Германия и Холандия.

Известният сутеньор изпълнявал ролята на така наречения "ловър бойс". Това разкри пред Всеки ден момиче, което преди година е работило като проститутка в Холандия. Профилът на „ловъра" е на известен в обществото мъж, който трябва да подлъже млади момичета по схема, с финална цел да ги изнесе в чужбина и да ги принуди да проституират.

Освен че били хубави и успели мъже, "ловър бойс" обещавали всичко, за което мечтаело едно момиче - брак, семейство, хубава къща и кола. Схемаджиите пръскали пари и водели момичетата на скъпи места, за да ги убедят в силните си чувства. След като добре обработели почвата, те предлагали на момичето да отидат заедно да живеят в чужбина, а там девойките, вместо да намерят щастлив семеен живот, се оказвали на улицата или бордей, където били принудени да проституират.

Босовете на престъпната група от Шумен са ромски барони каналджии. За никого в града не е тайна откъде са парите на брадъра. Самият Денислав Минев се опитваше да пробута версията, че богатството му се дължало на семейния му бизнес с дюнери, което обаче е смехотворно за местните.

Друга публична тайна в града е, че известният и родом от там певец Тони Стораро също е бил много на "ти" с търговията с плът. Стораро е имал много близко приятелство с шефовете на Денислав, като дори и за самия певец се говори, че взимал пари от бандата срещу уреждане на танцьорки за гурбет в чужбина.

"Срещу Тони Стораро имаше оперативни данни, но бивш директор на МВР в Шумен беше забранил да ровим около него. Все пак е възможно той да е просто приятел на тези хора, без да се занимава с другите неща", коментира служител на полицията в североизточния град, пожелал анонимност.

Според неофициална информация Стораро е бил разпитван преди две седмици от полицията за участието си в схемата на бигбрадъра. Ако Денислав Минев бъде осъден за трафик на жени и склоняване към проституция в Холандия, може да получи присъда до 5 години затвор.

Новината за ареста на Денислав изненада силно бившата му приятелка Соня Немска. Тя научила от медиите, че някогашното й гадже е задържано. „Нищо не знам по случая. Приключила съм отношенията си с Денислав преди година и половина. Имах опустошителна връзка с него, която ме изхаби емоционално и морално.

Съжалявам, че позволих на човек като него да нахълта в живота ми, вместо да видя очевидните сигнали, че той просто не е стока. Знам, че пътуваше в чужбина, но не съм наясно със схемите и бизнеса му. Пънеше се да става певец, а е видно и за глухите, че няма никакви данни. Възможно е да се е подвел и поблазнил по лесните пари. Жалко за него - той си е избрал път в живота, който няма да го доведе до светъл изход", коментира пред Всеки ден изпълнителката. Тя изрично помоли името ѝ занапред да не се свързва "с този господин".

Шуменската банда е действала в коалиция с заедно с мощната организация на колегата им от Пловдив Кирил Рашков-Цар Киро, който ръководи и до ден днешен канали за проституция в цяла Европа. Според справка в бившата ГДБОП четири са големите цигански фамилии в България, които контролират трафика на жени за сексуални робини в чужбина.

Според разследващите ромските кланове, които се занимават с такава дейност, са Гольовите и Кондовците от Кюстендил, Янковите от Левски, фамилията на сочения за поръчител на убийства - Любо Илиев -Къдравия от Костинброд, както и фамилията на ромския лидер Кирил Рашков - Цар Киро. Ченгета разкриха, че между циганските кланове никога не е имало разбирателство и се топели един друг в службите.

Много е вероятно сегашният удар срещу шуменците, които са подкрепяни от Цар Киро, да е реализиран след сигнал от негови преки конкуренти. Освен бизнеса с проституцията, дрогата също била в основата на конфликти между ромските барони. Любо Къдравия бе задържан през 2009 г. по подозрение, че оглавява канал за износ на проститутки в Италия.

В тази си дейност Къдравия бил подпомаган и от пловдивския барон Цар Киро. Според показанията на някои от жените, които били принуждавани да проституират, освен да продават телата си, те се занимавали и с джебчийство, а ромските барони печелели милиони. Затова и си навлекли гнева на друга циганска фамилия - Янковите от Левски, твърдят разследващите. Янковите се занимават също така с лихварство и телефонни измами.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !