Сузанита обикаля Монако по сутиен

Скандалната певица Сузанита заложи на оскъдно облекло,...

Българското име на Тибър - реката,...

Дълго време търсех паралели между името на река Тибър -...

Мутафчиев: Театърът в метростанция "Джеймс Баучер" е моя мечта

отпечатай новината

03.09.2013 13:10 | Видян 1746 пъти

Мутафчиев: Театърът в метростанция

Театърът в столичната метростанция „Джеймс Баучер" няма да бъде филиал на Съюза на артистите в България, а ще работи от негово име, коментира председателят на съюза и актьор Христо Мутафчиев, цитиран от "Фокус".

"Това е една моя дългогодишна мечта. Заимствана е от театъра на Съюза на театралните деятели в Москва. Те имат своя собствена сграда с цял театрален институт, театрално пространство, театрален ресторант, клуб за срещи и т.н.", обясни Мутафчиев.

По думите му, още не е ясно колко места ще има театърът, но може би техният брой трябва да бъде между 300 и 500.

"В момента главният архитект на София Петър Диков се е ангажирал с това да направи конкурс за проект за изграждане на театралното пространство. След като се направи този конкурс и се остойности проектът, Столична община най-вероятно ще поеме своята част като ангажимент да създаде този театър, т.е. да го направи. След това най-вероятно ще се гласува от Столичен общински съвет Столична община да го предаде на Съюза на артистите в България (САБ), за да го менажират.

Но това са решения на общинския съвет, на общината, на кмета. Така че не мога да кажа какво ще произтече. Те имат най-доброто намерение и желание това да стане проект, който ще се менажира и разработи от САБ и администрира от него, като разбира се това си е собственост на Столична община", добави Мутафчиев.

"Мисля, че сме на много ранен етап да говорим за това, но ще бъдат представени постановки, които са съобразени и с вкуса на публиката, и най-вече с виждането на творците, които имат желание и ще имат желание да работят в този театър. От доста време и имаме идея Съюзът на артистите да стане, смея да твърдя, да се занимава с продуциране на театрални спектакли. И ако, разбира се, ние имаме възможността да менажираме едно театрално пространство, какво по-хубаво от това да продуцираме театрални спектакли на Съюза на артистите", коментира още актьорът.

Източник: actualno.com

Снимка: facebook

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !