Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

Отиде си актриса легенда

отпечатай новината

11.09.2013 10:00 | Видян 3038 пъти

Отиде си актриса легенда

Легендарната актриса Людмила Захариева е поредната жертва на рака. Виталната дама, позната повече в гилдията не с работата си на сцената, а с уменията си да врачува и да гледа на карти, се пресели в отвъдното преди ден. Захариева почина буквално седмици след като бе приета в болница от скоротечен рак, пише vsekiden.com.

Людмила е завършила ВИТИЗ през 1967 г. Тя е от класа на проф. Стефан Сърчаджиев и Методи Андонов. Състудентка е на Катя Паскалева и Стефан Данаилов. „Нашият клас беше много кротък. Всички се отдавахме изцяло на репетициите, нямахме никакво време да въртим гаджета", разказваше приживе Людмила Захариева. Последно играла в Сатиричния театър, откъдето била уволнена заради пререкания с тогавашния директор.
В последните години Люси се отдаде на другата си мания - надникването в бъдещето. Тя бе пословична с прогнозите си и с гледането на карти Таро и дори известно време бе щатна врачка на „Шоуто на Иван и Андрей" по Нова телевизия.

Доста опечалена от смъртта на актрисата бе най-добрата й приятелка Катя Близнакова. Певицата помоли вчера всички, които я познават, да не й поднасят съболезнования. За нея Людмила е мъртва само физически. „Приятели, вижте Люси усмихната и кажете: Добре дошла в онзи прекрасен и пределен свят, който ти познаваше и отиде свободна! Моята приятелка не си отиде, тя просто се извиси на друго ниво. Аз не плача, само душата ми се предава и не позволява да й е светла пътеката", каза Близнакова.

Снимка: vsekiden.com.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !